Hej på er!

26th januari 2017

Hej!

Allt bra?

Ska börja med att säga att nästa vecka kanske det blir lite glest med nyhetsbreven. Det kommer givetvis ett på måndagen men vi får se hur det blir i slutet på veckan då jag & Ullis far till Malmö för att hälsa på och kolla in när Årets kockar jobbar. Vi ska mest heja på och kanske ta oss ett glas vin eller två i goda vänners lag. Men jag ska försöka få till lite godsaker.

Eller jag och jag, det blir de som är kvar och får jobba som får styra upp din helgmiddag.

Skreitorsken har gått ner lite den här veckan så ryggen kostar 498:- kg. Dessvärre inga tungor & kinder än men det hoppas jag ska komma.

Även fått hem fin hel Lake från Mälaren för 99:- kg, mycket god fisk om man inte gör som farmor gjorde och stuvade den… Går ju inte att äta om du frågar mig.. Nej mjöla och stek lakefilén i rikligt med smör! Som vanligt med andra ord, mycket smör. Påminner om marulk i konsistensen, fast och fin! (som en annan;) eller kanske inte..)

Färska norska räkor för 199:- kilot och köper du under kilot blir det 24:- hg. Ett gott räkvin är Saint Clair med artikelnummer 6456 för 100:- bagis, ett vin jag har tipsat om tidigare.

Ullis ska göra pilgrimsfärserade sjötungsfiléer för 119:- per portion.

Till det så har hon kokat en ostronsås som du värmer på till fisken, fungerar ypperligt till den stekta skreien också!
Ett bra vin till sjötungan är Dreissigacker ett ekologiskt  vin, en Riesling för 105:-.

Nu laddning med skaldjurssoppa har hon också gjort, vågar knappt inte strunta i att göra den då det skulle bli ett ramaskri. Kul att den blivit så populär. 39:- hg kostar soppan.

Kommer baka briocher att servera till soppan.

Connie har gjort en gravlaxtartar med äpple/senap på kavring att servera som ett lite drinktilltugg innan ni sätter er till bords. Det kommer nog finnas lite andra tilltugg också men inget klart i skrivandets stund så du får kolla när du kommer in.

 

Kommer få hem fin biffrad med kappa för 598:-kg. Rödvinsås finns att servera till. Rödvinsåsen är även den god till skreien.

Sista helgen med 20% rabatt i ostdisken, det är är som vilken reafinal som helst! Vi & NK..

Connie ska göra chokladpannacotta med citrussallad i glas som helgens dessert.

Ja det blir en hel del godsaker, dock inga havskräftor till helgen men nykokt canadahummer har vi så klart för 310:- kg. Ostron, kungskrabba finns också så du kan nog få till en god skaldjursmiddag så här till löningshelgen..

Vi hörs igen på måndag säger Pernilla som kommer ha en lugn helg. Kanske bra att ta igen sig lite innan veckans festligheter?

08-6400882 ringer du om jag ska lägga undan något.