Hälleflundra,löjrom, svensk hummer & krabba

10th oktober 2019

Halloj!
Allt väl? 
Butiken blir bystad med godsaker precis som vanligt till helgen. 
Kanske lite extra då löjrommen kommit hem. 
Dessvärre är Kalixlöjrommen slut redan, ni som bokat har den att hämta nu. 
För er som inte hunnit med har jag fått tag på löjrom från Bottenviken. 
Samma siklöja,samma vatten, klämd på samma sätt men inte fiskad i Kalixområdet och därmed inte certifierad. 
Säljer löjrommen från Bottenviken för 3000:- kg, snäppet billigare men marginellt. 
Och priset gäller endast denna helg så länge lagret räcker, ordinarie pris är runt 4000:- (man vet inte riktigt vad slutpriset blir i år för det råder ”dagspriser” mycket märkligt i min värld samt att man får fiska 1 vecka kortare. Säger man så?
Lät konstigt men du hajar…
I skrivandets stund inte hemma än men ska komma under dagen. 
Vill du ha rom är det precis som vanligt bra att höra av sig… 
Ring på 08-6400882. 
Det ska göras blinier och jag har smetana att servera till löjromsmackan. 
En grym anledning att knäcka en flaska bubbelvin i helgen? 
Två olika Blanc de Blanc har jag att tipsa om en med artikelnummer 2739 för Vv Fourny & Fils för 329:-. 
Eller Diebolt Vallois för 389:- med artikelnummer 7723. 

Utöver löjrom i helgen kommer det fin hälleflundra från Smögen i morgon. 
398:- kg och till det finns det lite olika tillbehör. 
Gjort en ratatouille samt en rostad vitlöksaioli. 
Anders på Söderhallarna hade ett intressant tips om vin, ett italienskt vin med ädelröta men fått jäsa ut så det är ett torrt vin i alla fall. 
Trodde ädelröta var signifikant med halvtorra viner men icke. 
Det är i det tillfälliga sortimentet och finns bara hos Rosén i Söderhallarna.. 
Skickar en länk så får du själv läsa om vinet.. 
Kan ju inte en uttala det själv… 

Det finns lite andra godsaker också som en rödvinssås, vitvinssås och saffranssås om du vill ha andra alternativ till din hälleflundra. 
Annie ska göra fiskgratänger med saffranssås och rödtunga till helgen lagom för 2 portioner och kostar 220:-. 

Den svenska hummern fortsätter hålla ett anständigt pris på 990:- kg och jag har bett om halvkilos. 
Smögenräkorna kostar 39:- hg och havskräftorna som ska hålla storstorlek för ett pris på 598:- kg. 
Ostron för 19:- stycket är Fine De Claire. 
Även hummer från Canada för 320:- st. 
Kungskrabba för 810:- kg samt ”vanlig” norsk krabba för 340:- kg. 
Enligt Jonas som tvättade krabban igår var det några som släppt rommen redan men vi hoppas väl på att den ska vara ”rommig” i ett par veckor till men verkar som om det blir tidigare i år… 
Goda såser och massor av nybakat bröd kommer det finnas men glöm inte boka ditt bröd när du ändå lägger din skaldjursbeställning. 
Nat ska baka ett vitt bröd med rosmarin och vitlök som blir extra gött att suga upp den sista skvätten ratatouille på tallriken.. 

Tove ligger i så helgens Smörrebröds sorter blir en krämig kycklingcurrysallad med bacon, en röra på rökt sik med äpple & purjolök samt en med brie och vår hemkokta äpple/rosmarinmarmelad. 
3 st för 130:- pix. 

Till dessert förutom kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårta,godbitar & rawbollar kommer det chokladmousse med vispad grädde och karamellstekta fikon. 
Köttkylen blir fylld med kalvstekar, mångas nya favvo har det visat sig, entrecote för 498:- och Calles ska göra blodpudding. 

Ja vi blir nog mätta denna helg också men boka gärna…. 
Framförallt rommen som bara håller detta pris denna helg samt den svenska hummern. 
Resten har jag tagit i från tårna så det ska nog räcka till…. 
Ring mig på 08-6400882 
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms

Kolla in våra sociala medier för det är inte ovanligt att det dyker upp sista-minuten-tips