Födelsedagsfirande med svensk hummer & ostron! Datum för gästspel, kanelbullens dag samt årets löjrom…

29th september 2022

Hej på dig!
Om förra  veckans nyhetsbrev blev kort blir detta lite längre.. 
Men har så mycket skoj att komma med så du får helt enkelt stå ut;) 
För det första och viktigaste, vi fyller år!
Vi fyller 16 år! 
Och det måste vi så klart fira, som du vet älskar vi att fira. 
Svensk hummer tänkte vi köra till bra pris, 990:- kg och dom är ju i alla olika storlekar så skriv ungefär hur stor du vill ha. 
Ostron för 10:- st och då är det Fine de Claire. 
Blir säkert fler godsaker till bra pris, du får kika när du kommer in. 

Krabban är superfin, kommer från Norge och kostar 450:- kg. 
Canadahummer kostar 350:- st. 
Havskräftorna & räkorna har jag inte hunnit få pris på men var ju också ”billiga” förra veckan så hoppas på repris på det så vi får skaldjursfrossa i helgen.

Helgkassen den här veckan kommer innehålla Lobsterbuns med äpple/purjolök i hembakad brioche. 
Dom är det många som saknat så läge att boka. 
Finns så klart redan på hemsidan under formuläret

Varmrätt blir lite olika former av torskrygg. 
Torskrygg med gulbetor och jordärtsskockor (från Plåten faktiskt, var det enda jag lyckades odla i sommar. Plantorna var över 3 meter höga och stod i full blom när jag kom ner nu.
Allt annat hade stendött under sommaren å andra sidan men man får vara nöjd med det lilla.
Jag låter dig vara med och mumsa på dom. 
Till den torskryggen serverar vi ett smör smaksatt med kapris. 
175:- per portion. 
Ska vi lyx-lyxa till det kommer det visst ett vinsläpp på fredag. 
En Sauvignon Blanc Greywacke Wild för 239:-. Artikelnummer 95566.
Ett lite billigare alternativ som Le Marigny Vouvray med artikelnummer 92091 som bellar 169:- 

D et blir även en torskrygg som är lindad med parmaskinka serveras med olika former av basilika, parmesanost och mozzarella samt Martellipastan. 
För dig som inte upptäckt den handvevade pastan måste du pröva. 
Finns i olika former till försäljning i butiken. 
175:- per portion även där. 
Där passar det med en fatad Bourgogne som Les Murelles med artikelnummer 5837 för 169:- pix. 

Dessert har Ullis gjort en variant på Brända mandlar, en favorit hos mig! 
Just nu är det under produktion så vi får väl se hur slutresultatet blir men brukar bli bra. 

På tal om sötsaker kommer vi så klart baka kanelbullar på tisdag, vill du ha en större mängd till jobbet får du mer än gärna beställa. 
Ligger också uppe på formuläret. 

Smörrebröd den här veckan har smakerna 
Haröröra med rökt fisk smaksatt med purjolök & bostongurka. 
Det ett gammalt Nils-Emilrecept för er som minns honom. 
Nästa smörrebröd blir med oxbringa och pepparrot samt
Dagens ost med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd 
3 st 150:- 

Nästa vecka kommer löjrommen också. 
500 gram för 2000:- (ord 2300:-) en av få saker som faktiskt gått ner lite i pris.. 
Boka även det på formuläret. 
Och kan du inte hämta i nästa vecka kan jag spara det i frysen åt dig. 
Titta, där kom en ursäkt till att knäcka en flaska bubbel nästa vecka också! 
Hepp!!

Sen ska vi ju ha lite gästspel igen!
Ifjol var vi på Långbro Värdshus hos Fredrik och det ska vi göra om. 
Då var det krabba & smörgåstårta ( för övrigt undrar jag hur mycket smörgåstårta ni kan äta? Försäljningen av just det har nog ökat med 200% men det är kul. Finns lite olika sorter på hemsidan under cateringfliken)
I år blir det räkfrossa med olika serveringar av räkor. 
Har du missat deras 100-lappen som dom har på onsdagar kan jag verkligen rekommendera det. 
Igår var det mussel-tema med ”Mussel-Janne” som hade någon lite farm (säger man kanske inte men du hajjar) med just musslor. 
Den 9 november ska vi vara på Ps Matsalar på Nytorgsgatan. 
Vad vi ska göra där är dock lite oklart med Per ville vi skulle komma dit och då kommer vi så klart. 
Ps Matsalar är en synnerligen trevlig krog som du också måste besöka om du inte varit där.. 
Nästa vecka är det dags för första ”Öppna Bordet” verkar ha fått er att inte ens försöka boka om ni inte sett mailet snabbt. 
För det tog ovanligt  tid att fylla upp bordet den här gången och har inte så många på väntelista så man kan alltid chansa och maila för att ställa sig där. 

Nä du, får allt vara för nu men håll koll på Sociala medier som Facebook och Instagram för där kommer vi nog komma på en massa saker allt eftersom i helgen för jag vill verkligen fira.. 
Men du, boka inget via Sociala medier.. Det ser jag aldrig;) 
Fast det är klart ska ju fira en av mina bästa vänner, Pepita som just fyllt 50..

Måste ju pigga upp sig när höstregnet verkar vara på intågande. 
Kram på dig säger födelsedagsbarnen Pernilla & Ullis
Ring mig på 08-6400882 eller boka enklast via formuläret
Vi ses!