Dags att äta igen!

17th februari 2021

Halloj!

Allt väl? 
Trots att jag har gått ner till ett nyhetsbrev i veckan känns det som om jag inte gör så mycket annat än mailar dig.. 
”Jag har gått ner” är nog en mening jag aldrig skrivit tidigare men i detta sammanhang så stämmer det. 
Oddsen att jag ska ha ”gått ner” är minimal… 
All denna mat och alla dessa viner.

Som om det inte räcker med all mat här hos oss ska vi till Långbro i afton och deras ”hundralappen”. 
Olika små gästspel som gör prisvärda rätter för 100:-. 
Idag är det Freddy & Angela som har äger diskfirman som vi använder oss av som ska laga peruanskt. 
Ta och kolla upp det här, förra veckan var eminenta Di Luca som gästade. 
Nästa vecka är det Nationalmuseets restaurang tex.
Verkligen salig blandning på matlagare kul att Fredrik Eriksson lyfter fram alla han gillar! 
Kanske vi får hålla i ”hundralappen” någon gång?

Denna vecka har vi fått in lake, många som saknat. 
129:- kg för hel fisk och vill du ha fisken filead löser vi det. 
Även Guldsparid som är odlad i östra medelhavet, kommer i filéform med skinnet kvar för 298:-. 
Stekes på skinnsidan och servera med Jonas bakade blomkålssallad med oliver, kronärtskocka samt saffransaioli. 

Han har även gjort en ny laddning av ”Tonfisk på burk 2.0” som är kokt färsk tonfisk smaksatt med persilja, vitlök, citron & chili. 
Kanske servera med vår hembakade surdegsbaguette? 
Perfekt som förrätt innan vi går på vår helgkasse som denna vecka innehåller 
Krämig fisk & skaldjursgryta med havskräftor & blåmusslor serveras med dillbröd 165:- 
Drick ett vin jag har tipsat om tidigare men är rackarns trevligt Mendel Semillon med artikelnummer 91297 för 159:- pix. 

Biff Greta på oxfilé serveras med bakad tomat/rödlök och burrata är kötträtten denna vecka.
Biff Greta i sig är oxfilé som är tärnad och marinerad i senap/ägg & lök som man steker ihop för att sen servera med karrépotatis. 
Allt förberett så det blir enkelt som tusan. 
165:- även där. 
Drick en Zinfandel Seghesio sonoma med artikelnummer 22562 för 223:- 
Ett lite dyrare vin är jag brukar tipsa om men något får man ju lägga pengarna på.. 
Mat & vin så man inte riskerar ”gå ner ”… 😉 

Dessert denna vecka är en saffranspannkaka med björnbär/jordgubbskompott serveras med lätt vispad grädde. 
Kommer bulla upp med citrontarter /kolapajer/chokladtryffeltårtor och annat gott som vanligt. 

Blir varmrökt skreirygg i helgen också 650:- kg kanske servera med vår Skärgårdssås som är gjord på stenbitsrom, rödlök och dill? 
Bara att koka potatis till. 
Eller en gräddkokt grönkål och bacon till? 

Smörrebröd kommer det till helgen.
 
Bohusröra med stenbitsrom 
Kotlettrad med curryremoulade 
Baskisk getost med hemkokt tomat & vaniljmarmelad
3 st för 140:- bagis. 

Hummer från Canada har gått upp lite denna vecka till 350:- st.
Havskräftor kommer  i morgon och har som vanligt olika storlekar. 
690:- kg och är så galet fina. 
Skriv vilken storlek du vill ha, storstora, stora eller lagom stora. 
Dom storstora försvann fort i förra veckan så bra om du hör av dig. 
Du kan boka via formuläret  eller ringa på 08-6400882. 
Ska än en  gång förtydliga att inte boka/ställa frågor via sociala medier för det ser jag aldrig.
Vi är duktiga på att lägga upp saker där så det är alltid en god idé att gilla oss där för i bland dyker det upp råvaror i elfte timmen men värdelösa på att läsa meddelanden.. 

Det har börjat trilla in bokningar inför sportlovsmaten att ta med till fjälls. 
Får väl se vad FHM säger om fjällresor men maten fungerar alldeles utmärkt att spisa på Södermalm också;) 

Ostdisken är påfylld, fiskdisken också ja det finns så mycket mat.. 
Kika på formuläret och se vad jag kan fresta dig med.. 

Tror jag ger mig där, ska snart svida om och ta mig till Långbro

Kanske ses där? Fast man får vara med lite och boka för dom är som vi hårda på restriktionerna men ring och kolla, man vet aldrig om det finns bord. 
Varje onsdag är det ”Hundralappen”. 

Vi ses framåt helgen och glöm inte boka din mat. 
Kram säger Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882