Då vankas det snart helg igen…

30th augusti 2023

Hej gott folk!

Allt väl? 
Här det bra, en hel del att stå i som vanligt… 
Har hållit på och ringt runt till lite nya leverantörer såsom Sanda Hönseri och Sanda gårdsmejeri för ägg och ost.. 
Nu har ju dessvärre Söderhallen stängt, säger dessvärre för tycker onekligen synd om nästan alla som är där.. 
Både Lulles & Söder Cheesen/ bolaget samt Nordins papper kommer vara väldigt saknade av mig.. 
Tar över lite av stafettpinnen med ost & ägg som från Haninge som jag vet att många av er velat att jag skulle ta in men nu är det då dags.. 
Har inte rikigt velat innan.
Äggen kommer först på fredag, inte fått med några priser än på formuläret så vi tar det på studs när du kommer in. 

På lördag är det ”ostronets-dag” ni vet ju vad jag tycker om alla dessa dagar men en god ursäkt att knäcka lite bubbel och ostron säger jag aldrig nej till. 
Ullis pratade med en av våra leverantörer och undrade lite varför ingen säljare lobbat mer för ostron till helgen och fick då svaret att man i Grebbestad ville skjuta på den dagen pga för dåligt väder. 
Hörde Ullis snabbt replikera ”men vaddå, det är som att skjuta på julen för det inte finns snö”
När dumheten inte finner några gränser.. 
Men vi kör då Fine De Claire för 15:- st (23:-) samt Josephineostron för 30:-. 
Hade dom förra helgen och dom var magiska. 
Vi har gjort ett smör ett ”kreolskt smör” som du lägger på ditt öppnade ostron och gratinerar. 5:- klutten för smöret. 
En flaska Pierre Peters och kvällen är fixad. 

Vi håller på och fixar lite helgkassar för att äta sig mätt på ostron blir tjatigt..
Till helgen blir det en krämig kalvgryta med kantareller som serveras med potatispuré 195:- 
Alternativt smörstekt kummelfilé som serveras med en krondillsmajonnäs, rotfrukter samt en uppsmörad buljong på insjökräftor 195:- 
Dessert blir en chokladpudding med lättvispad grädde 75:- 
och sen en dessert med blåbär och vitchoklad 85:-

Helgens bästa fisktips är abborrfilé från Mälaren för 398:- kg. 
Till det har vi kokat en sås med grädde, anjovis och gräslök. 
Serveras med färsk potatis. 
Även vild piggvar från Smögen för 498:- kg 

Från Smögen kommer det fina havskräftor för 690:- . 
Vet inte riktigt vad räkpriset blir men hoppas det blir prisvärt. 
Idag kostar räkorna 29:- hg. 

Kör vidare på kräftpaketet för 690:- som innefattar 1 kg insjökräftor, västerbottenostpaj, valfri sås, bröd samt valfri dessert.. 
Vill du köpa kräftorna i ”lösvikt” går det givetvis bra, 590:- kg. 
Annie var lite bedrövad förra helgen när jag skrev om möjligheten att få hummern kokt som kräftor. 
Hade kanske inte förvarnat henne om vad jag skrivit om men hon låg i och kokade för glatta livet;) 
Vill du också göra det lätt för dig på kräftskivan och pilla med 1 hummer istället för 20 st kräftor så ringer du bara mig..  08-6400882 slår du då.

Jag lovar också att vi ska göra fler smörrebröd denna vecka. 
Tog slut alldeles för snabbt förra veckan. 
Nu blir det med en kräftröra smaksatt med krondill 
Parmaskinka med basilikakräm och bakad tomat 
Dagens ost med hemkokt vindruvsmarmelad på frukt & nötbröd
3 st 165:- 

Det kommer som sagt lite nya goda ostar till helgen men säljer även ut perfekt mogen camembert för 60:- st (95.-) 
Kanske göra den gamla klassikern friterad camembert med hjortsylt? 

Vi håller just nu på och gör en ny laddning med kroppkakor och blodpudding. 
Kommer en svensk ryggbiff med kappa och entrecôtè också.

Nä det får allt vara bra så, dags att sätta fart i butiken. 
Och precis som vanligt blir jag hemskt glad om ni använder er av formuläret. 
Eller ring mig på 08-6400882 så lägger jag undan ditt käk. 

Trevlig helg säger Pernilla som ska dra en snabbis till Plåten över helgen och hoppas på att komma hem med massor av kantareller/lingon. 
Men återkommer om det.. 
Har iofs svenska lingon hemma idag också för 120:- kg. 

Vi hörs