
Börjar sälja FÖR mycket skaldjur…
3rd september 2025Hej gott folk!
Vi har ett problem..
Ett riktigt I-landsproblem.
Trots att lokalerna är stora, kanske inte själva butiken men all arbetsyta bakom är stort men vi börjar få det trångt.
Det är samma visa varje höst när alla skaldjur ska kokas.
Kärlen med kräftor/krabba och hummer räcker inte till.
Du skulle höra Annie svära nere på lagret;)
Första laddningen av krabba kom just hem.
Vi fick inte fullt så mycket vi hoppats på så av yttersta vikt att du ringer om du vill ha.
Krabborna kommer från Irland, de norska rackarna låter sig vänta någon vecka till.
Det är första koket och tidigt på säsongen så kan inte ge någon romgaranti än.
Men fullmatade ska krabborna så klart vara.
Krabborna kostar 450:- kg
Insjökräftorna ligger kvar på 550:- kg och för 350:- får du ett halv kilo kräftor, västerbottenostpaj, valfri sås samt rostad kumminprästost.
Perfekt att ta med sig på kräftskivan.
Det är lite läge att passa på för kräftskiva nu i helgen när vädret är bra.
Sen kommer visst hösten.
Sedan var det ju dags för ”Ostronets-dag”…
Ni var många som påpekade mitt fel i förra veckans mail om att alla hjärtansdag inte är alls den 13 februari utan den 14:e.
Ganska talade om hur dålig koll jag har…
Men nu ska vi alltså äta ostron i helgen.
Har bra pris på Fine De Claire nr 4 för 15:- st.
Gillardeu för 40:- st och mitt favoritostron Josephine för 40:- .
Vi har gjort lite tillbehör till som schalottenlöksvinnaigrette och ”Go´Gurka 2.0”
Det är fintärnad gurka i sesam/ingefära & chili att ha på det öppnade ostronet.
Jättegott.
Det är en variant på gurkan vi gör till vår Fishtacos som finns färdiga i butiken.
Värm på servera med Go`Gurka, chiliaoili och lite rödkålsallad.
Perfekt middag..
Nu gick jag lite ifrån ämnet igen, ska hålla mig till ostronen.
Vi har så klart ostronknivar att sälja om du skulle behöva.
Hojta också om du behöver en snabbkurs i hur du öppnar ostronen.
Fine De Claireostronen nr 4 har ju så rackarns bra pris i helgen så passa på att kanske grilla dem eller göra Rockefeller?
Bra för alla som inte riktigt fastnat för råa ostron utan är skeptiska och vill ha dem tillagade.
Du får göra som jag som tagit mina vänner på utmattning då det gäller ostron;)
Väldigt orutinerat av mig för blir ju inte lika många ostron kvar till mig längre..
Nu ska jag skifta fokus till helgens kassar.
Öringfilé från Sridalen i Norge som serveras med en råstekt potatispuck med gräslök & persilja serveras med parmesan & basilikasås, bakade kronärtskockor/tomater.
Kötträtt den här veckan blir fläskschnitzel med ett smör smaksatt med sardeller & persilja samt senapsdressad ”potatissallad” .
Enligt det rätta är att man ska ha lingon till, för mig låter det obegripligt men hojta så skickar jag med det..
195:- per person för varmrätterna.
Dessert blir en friterad munk med banan/morot & choklad serveras med vaniljkräm.
Det blir även en dessert med hasselnötter och lingon i glas för 75:-
Lite plock blir det också men oklart även där just nu.
Men något blir det så klart, jag kan lova lite bohusbakelser för 125:- st.
Vi kommer ha hjärtmusslor för 298:- kg (glöm inte lägga musslorna i iskallt salt vatten i en halvtimme innan du kokar dem för då släpper allt grus)
Vild piggvar för 498:- kg, abborrfilé för 450:-.
Ja vi kommer bulla upp med massor av fisk/kött/korvar som vanligt.
Smörrebröd den här veckan blir med friterad marulk samt basilikakräm
Färsbiffar med kapris/rödbetor och parmesankräm
Dagens ost med hemkokt marmelad
3 st för 165:-
Det var väl ett axplock av vad du hittar till helgen.
Men det kanske räcker?
Boka din mat nu via formuläret eller ring på 08-6400882
Igår satt vi på Café Cuvee Högbergsgatan och skrev menyer.
Fick ur oss en hel del som snart publiceras på hemsidan.
Hemsidan som snart kommer uppdateras också.
Jättekul för mig och mindre kul för Stefan som gör hemsidan för jag har inte lärt mig den vi har efter 5 år..
Ringer honom i tid och otid.
Det kommer lite nya cateringmenyer, Sensommarbuffén kör vi september ut för att byta till en med mer ”höstiga smaker”.
Julbordsalternativen är också på g.
Chockar oss själva med att vara ute i god tid men en del företag som redan hört av sig.
Ska du ha julfest på jobbet så ring mig bara så pratar vi ihop oss om ni behöver hjälp.
Ha en trevlig helg, det ska jag ha!
Mvh Pernilla
Ps härlig feedback på den nya smörgåstårtan från förra helgen btw.
Kul att ni gillade den.