Helg igen…

25th oktober 2023

Hej på er!
Förra veckans roligheter tog ut sin rätt och jag blev risig… 
Men nu är jag på banan igen. 
Att åka till Köpenhamn & Alchemist för att spisa lammhjärna, grisluftstrupe och annat mojs tog ut sin rätt. (Ja jag är kanske inte vid mina sinnes fulla bruk då jag dessutom betalade dyra pengar för det)
Eller kanske var det för att jag tog mig raka vägen till Stadshuset för att fira ”Årets kock” och dels firade Desirée Jaks seger och att tävlingen fyller 40 år. 
Man får ju passa på när man blir inbjuden för nästa gång dom fyller jämt vet man inte var man är i livet.. OM man ens är i livet..
Jag tackar inte nej till något numera.
Så bjud mig på galej för böveln;)

Tänkte börja med en liten intressekoll från er sida. 
Den 10/11 november är det Mårten Gås. 
För flera år sedan körde vi Mårten Gös i stället men kanske ska köra en ”riktig”  gåsamiddag som helgkasse? 
Svartsoppa med kråskorv eller för er fegisar (tänk nu att jag precis ätit grisstrupe;) ) så kommer vi koka jordärtskockssoppa. 
Varmrätt blir då gåsbröst med äppelcidergräddsås, confitstekt potatis serveras med rödkål & äpple. 
Dessert blir en Skånsk äppelkaka med kavring som serveras med vaniljsås. 
Vore toppen om ni hojtade lite innan så vi vet om ni ens vill ha det här;) 
Kommer dock sälja gåsbröst i butiken den helgen samt svartsoppa i lösvikt för många av er vill ju inte ha hela menyn. 

Men nu kanske jag ska försöka fokusera på denna vecka och inte gå 2 veckor framöver.. 
Som om vi inte har nog att komma med varje vecka. 
Fortsätter med den norska krabban som är magisk just nu. 
Passa på att käka krabba, snart är säsongen över och man får längta ett helt år.. 
Den svenska hummern håller fortsatt bra pris, 990:- kg. 
Hoppas på havskräftor för 690:- kg även dom superfina just nu. 
Eller alla skaldjur är bra just nu skulle jag säga. 
Kommer mandelmusslor till helgen för 220:- nätet. 
Alltså inte musslor som du äter med hjortronsylt och grädde utan tänk dig hjärtmusslor av större modell. 
Lägg musslorna i kallt supersalt vatten en halvtimme innan du tillagar dom så spottar dom ur sig all sand. 
En god pasta med massor av chili/vitlök så är middagen fixad. 
Kommer även göra Moule som du bara värmer på till helgen. 
Serveras med aioli och baguette för 165:- pp. 
Tycker hösten kryper på fort nu så den typen av käk jag vill ha. 
Några av er verkar dock stannat kvar vid sommaren så ni har tagit oss på ”utmattning” så vi har kokat in lax till helgen. 
Bästa sommarmaten i min värld, bara sommaren som saknas.. 
Enkel och god middag som serveras med pressgurka, dillmajonnäs & kokt potatis. 
Som utav en händelse också finns i butiken.

Ärtsoppe-torsdag blev en succé förra veckan måste jag säga!
Kul att ni nappar på det vi gör. 
Eller det har ni alltid gjort, tack och lov. 
Blir en ny laddning i morgon med ärtor, fläsk som serveras med hemgjord senap. Pannkakor med sylt/grädde 165:- 

Smörstekt abborrfilé med krämig kantarellsås som serveras med friterade potatiskroketter smaksatt med örter blir en av helgkassarna
Knäredkycklingbröst med en potatisterrine serveras med krämig grönpepparssås och sauterade äpplen & schalottenlök blir den andra varmrätten.
195:- pp kostar varmrätterna. 

Dessert blir en pavlova med rödvinbärscurd samt vinbärskompott för 75:- 
Åt just ett provsmak till kaffet, kommer nog gå ner en till innan helgen är över. 
Blir även en vitchokladmousse med äpple & kardemumma i glas för 75:- 

Håller just nu på att koka oxbringa, en favorit hos mig. 
Kommer kosta 298:- kg 
Hugos Isterband för 250:- kg 
Abborrfilé för 320:- kg. 
Har kokat en laddning med krämig pepparrotssås som passar till allt det här skulle jag säga. 
Svensk biffrad utan kappa för 598:- kg. 
Blir även ett smör smaksatt med örter & vitlök. 

Smörrebröd blir med smakerna 
Gravad röding med asiatiska smaker toppat med en wasabikräm 
Rosatsekt kalvfilé serveras med getostkräm och bakade gulbetor 
Delice vitmögelost med hemkokt marmelad på frukt och nötbröd 
3 st 165:- 

Kör även vidare med bra pris på stor fin abborrfilé från Mälaren för 320:- kg. 
Långafilé från Smögen som kommer kosta 220:- kg. 

Nä du, det får allt räcka för nu. 
Som vanligt är det bra om du använder formuläret och extra-extra bra om du hojtar om du vet med dig att ni är sugna på Gåsa-middag. 
Maila mig bara tillbaka för det står inget om gåsen på formuläret, långt nog som det är.. 
Trevlig helg 
Kram Pernilla som även nås på 08-6400882