Lite tråkiga nyheter och lite glada nyheter..

15th oktober 2025

Hej gott folk!

Ska börja med att tacka för all uppvakting på vår födelsedag, hela 19 år och butiken 104. 
Jämt och bra…
Jösses vad ni är härliga, kom med blommor och vin. 
Ni vet då vad vi gillar;) 
Har firat så mycket på sista tiden, igår firade vi Ullis & Patrik´s 30 åriga bröllopsdag. 
Får nästan ge oss med firande nu men vi tänkte att vi fortsätter med bra pris på våra smörgåstårtor för 100:- biten (ord 165:-) 
Prinsessbakelse för 50:- 
Erbjudandet på årets kalixlöjrom fortsätter vi med till lördag. 
1200:- för ett halvkilo. 
Läge att boka både smörgåstårta & löjrom. 
Vi kommer så klart göra lite trevliga tillbehör till löjrommen. 
Blinier/västerbottenostbakelse osv.

Sen har jag dessvärre en tråkig nyhet till helgen.. 
Får ingen krabba , vädret i Norge är så risigt så fiskarna inte vill åka ut. 
Blir lite från Irland men de krabborna som kommer  är redan bokade.. 
Den glada nyheten är att vi kör vidare med kanonpris på svensk hummer  för 890:- kg i stället.
Havskräftorna landar på samma pris som hummern dvs 890:- och räkorna har gått ner i pris från förra veckan till 330:-. 

Så här på höstkanten har vi bullat upp köttdisken lite extra. 
I helgen får vi svensk dovhjortsytterfilé för 890:- kg. 
Säljer trattkantareller från Värmland för 550:- kg.
Färska pärlhönebröst från Frankrike för 420:- kg. 
Entrecôté och biffrad samt en drös med härliga korvar.

Helgens kasse blir just med dovhjort som vi kommer servera med en sherrysås som vi smörat upp med anklever och potatisgratäng. 
Ska försöka ha lite potatisgratäng att sälja för er som bara vill ha det.
Sätt ugnen på 175 grader och in med hjorten och kör köttet till 65 grader. 
Jag gillar kött som är rare men just vilt vill jag ha lite mer tillagat.
Ta ut köttet och låt vila i ca 10 minuter.

Fiskrätten blir saffransfärserad hälleflundra med en krämig skaldjurssås samt höstens grönsaker  och potatispuré. 
195:- per person kostar varmrätterna. 
Dessert blir förutom prinessestårta en mandelmousse på vallmokaka serveras med inkokta körsbär. 
Kolapajer/citrontarte/chokladtryffeltårta och godbitarna finns så klart som vanligt. 

Smörrebröd den här veckan blir med kallrökt lax med pepparrot, rostbiff med curryremoulade & rostad lök. 
Dagens bästa ost med hemkokt marmelad 
Klassiskt så det förslår!
Ett paket med 3 för 165:- 

Fortsätter med brapris på Grand Noir 340:- kg (ord 440:-) samt den baskiska getosten Caprineller för 440:-(ord 550:-)

Har inte så värst mycket mer att komma med än att det finns gott om abborre och gädda just nu. 
450:- för abborrfilén samt 298:- för gäddfilén. 
Det kommer iofs hälleflundra för 690:- kg, kanongott med skirat smör och pepparrot. 
Man behöver inte krångla till det om du frågar mig. 
Vill man krångla till det så skalar du några färska räkor och kokar hackar ägg till. 
Bättre att fokusera på att kyla vinet!

Vi väntar  på en ny hemsida som ska komma  när som helst men har uppdaterat den gamla hemsidan  med alla våra julbordsalternativ. 
För er som ska ha julfest på jobbet ska jag säga att vi börjar servera julbord i mitten av november. 
Ring mig om du behöver hjälp att planera julfesten. 
När hemsidan är klar ska jag ta tag i formuläret inför jul men vi har inte riktigt spikat vilka sillsorter vi ska ha i år. 
Som vanligt blir det en drös olika sorter.

Helgens fiskvarmrätt är en variant på nyårsmenyn men den är inte heller utformad helt men på ett ungefär. 
Det var många av er som bokat in er Gåsamiddag som vi kör som helgkasse vecka 45. 
Klassiskt med svartsoppa & kråskorv och för er som inte vill ha svartsoppa kommer jag plocka jordärtskockor när jag åker ner till Plåten nästa gång. 
Gåsbröst med äppelcidergräddsås, katrinplommon & äpple samt klassisk skånsk äppelkaka med vaniljkräm 
Givetvis behöver du inte köpa alla tre rätterna. 
På hemsidan står det svartsoppa men skiv i övrigt fältet om du vill ha jordärtskocka i stället.. 

Inte så mycket skoj att komma med men mailet blev långt i alla fall.. 
Boka nu gärna din mat via formuläret eller ring på 08-6400882 
Trevlig helg önskar Pernilla  som laddar för att sälja smörgåstårta i helgen;)