Pernilla gör en pudel, nytt datum för nästa ”Öppet bord” samt löjrommen har kommit!

5th oktober 2022

Hej på er!

Ibland är jag snurrigare än vanligt och trots meterlånga mail glömmer jag viktig information som när gästspelen jag skrev om förra veckan ska gå av stapeln… 
Långbro värdshus den 12 oktober samt Ps Matsalar den 9 november… 
Mer information hittar du i förra veckans mail vad det innebär för det får kanske vara någon motta på hur tjatig jag kan vara… 

Till helgen kommer då årets löjrom från Bottenviken. 
2000:- för ett halv kilo och du vet vad jag tycker om det? 
Hutlöst, köp skor för pengarna
Mycket roligare… 
Men jag vet hur ni är, ni lyssnar ju aldrig. 
Vill du ha är det toppen att boka och kan du inte komma till helgen så förvarar jag rommen i frysen åt dig. 
Vi kommer göra blinier för er som vill festa på lite rom till helgen. 
Personligen skulle jag satsa på svensk hummer som håller riktigt bra pris i år. 
990:- kg och skriv hur mycket du vill att din hummer ska väga. 
Denna vecka har jag även kanonpris på abborre från Öregrund 140:- kg för den hela fisken och i filead form 320:-. 
En av dom godaste fiskarna måste jag säga.. 
Eller nä, älskar hälleflundra, piggvar, strömming och röding också. 
Gillar nog all fisk, skulle vara lutfisk då. 
Torkad uppblött fisk… Ja du hör ju själv. 
Jag verkar positiv idag va? 😉 

Helgkasse den här veckan blir med en klassisk biff Rydberg på oxfilé med äggula & senapsgrädde för 175:- 
Till Rydbergen kanske vi kan tipsa om en Logan Weemala 
Alternativt en skaldjursrisotto med parmesan och vittvin toppat med massor av härliga skaldjur. 
175:- pp 
Och där kanske Vouvray? 
Klicka på länken för mer information.. 
Tiden här gick rackarns fort idag så blir lite knapphändigt.. 
Dessert blir en chokladbrownie med mintchokladtryffel och hallon för 75:- 

Kanske får ge mig lite där för har inga direkta skaldjurspriser än i alla fall.. 
Måste duka upp för kvällens ”Öppna bord”. 
Har ändrat lite under resans gång sen jag skrev om det så i kväll blir det en liten vinprovning i samband med er skaldjursfrossa. 
Gör ju aldrig bort sig eller hur? 
Ska erkänna att det tog ganska lång tid att fylla upp bordet sist så även om du ser mailet ”sent” så ring för det är inte omöjligt att du får plats.. 
Det kostar 1500:- per person och då numera med en vinprovning också!
Tänkte kanske passa på att släppa ett nytt datum ( ska komma i håg datumet den här gången) som är onsdag den 2 november kl 18.30. 
Börjar snart bli för kallt att sitta i butiken så vi får passa på. 
Ring mig på 08-6400882 om du vill boka. 
Fortsätter med max 4 platser för blir så mycket roligare när man får chansen att träffa nya vänner! 
Har jag några vinvänner som läser mailet och vill vara med och leka vid något tillfälle är ni mer än gärna välkomna;)

Använd nu formuläret och boka din helgmat eller svara bara på mailet så lägger vi undan den vägen. 
Vi hörs 
Kram Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882