Har du saknat mig?

24th mars 2022

Hej!

Ledsen om jag är sen men tiden sprang i väg.. 
Och det var tyvärr du som fick vänta. 
Men nu är jag här, känns skönt att ni har förekommit mig och undrar var jag tagit vägen;) 

Blir som vanligt en drös med käk till helgen, havskräftorna har gått ner till 498:-, räkorna fortfarande ”dyra” 54:- hg. 
På tal om dyrt har dessvärre hummern dragit i väg som tusan och gått upp till 420:- st. 
Eller skulle behöva ta mer men då skäms jag. 
Ni får satsa på havskräftor i helgen, i alla fall mycket godare… 😉 

Den tyska vita sparrisen har gått ner den här veckan till 550:- kg. 
Det finns Hollandaise färdig att köpa eller varför inte äta med brynt smör och rostade hasselnötter? 
Fått hem en laddning med fin stor gösfilé med skinn för 549:- kg. 
Smörstek på skinnsidan och kanske servera med just sparrisen? 
Även tonfisk blir till bra pris, 398:-. 
Till det finns det en ärtamåle, typ gucamoule på gröna ärtor att servera till.

Trots solen som skiner varje dag är jag lite less på att det är så kallt när jag cyklar till jobbet varje morgon. 
Vill ha värme och riktig vår nu. 
Man ska visst ställa fram grillen i helgen eller var det klockan? 
Perfekt med tonfisken när grillen ska fram.. 
Det är iofs ett bra vårtecken förutom sparrisen som kommit då. 
Pratade om just värmen igår och när vi var i San Sebastian i november för ett gäng år sen (usch närmare bestämt 7 år sen när jag fyllde förtio) och maten där. 
Så vi tänkte ha lite baskiskt tema den här veckan så får vi låtsas att vi sitter på en uteservering och dricker ett glas kall cider som dricks mycket där. 
Eller cava för den delen, slinker också alltid ner.. 
Börjar med några pintxos som är plockmaten som gäller där. 
Variationen på pintxos är helt galen. 
Varje pintxos har en ”tandpetare” i sig med en färgmarkering som avser priset på just den lilla macka du valt. 
I Barcelona där jag varit en hel del på sistone finns det ett pintxosställe

 La Tasqueta De Blaisom vi brukar slinka in på för att ”torr-äta” ett par. 
Slutar alltid att jag har ett helt plockepinn framför mig.. 
Våra pintxos denna vecka är Boquerones med vitlök, paprika & vinäger, chorizo med kronärtskocka samt Itchebayost med marmelad. 
Itchebay är ju en av våra populära baskiska ostar som jag helt enkelt sänker priset på denna veckan till 350:- (ord 450:-) 
Glöm inte köpa Losadosoliverna till också, ta dom stora gröna! 
Absolut bästa. 
Det kommer även finnas Kokotoxa som är torsktungor marinerade i vitlök, chili som bara är för dig att steka på i het panna. 
Servera med vår baguette och lite citrusaioli. 

Till varmrätt blir det knivmusslor som också är vanligt. 
Många av er som inte riktigt ”vågar pröva tillaga” så denna vecka har du en ypperlig chans att pröva denna delikatess enkelt. 
Ullis har gjort en Guxaxa typ en risotto med chili, vitlök och vittvin. 
165:- per portion bellar den. 
Dessert blir en Creme Catalana med smak av kanel,pistage och apelsin. 
Maten bokas som vanligt lättast via formuläret… 
Eller ring ner på 08-6400882 
Nu måste jag sätta fart för nu är jag väldigt sen med allt. 
Trevlig helg 
Kram Pernilla på Hammarströms