Nu ska vi fira igen!

9th februari 2022

Halloj!
Dags att fira igen!
Fira något som jag kanske tycker är en smula lökigt men som bekant, alla chanser att fira tar jag.. 
Vad jag avser är ju Alla-Hjärtansdag som först är på måndag men vi kan väl börja redan nu? 
Vi kommer köra 1 canadahummer med valfri sås och valfritt bröd för 400:- bagis. 
Alternativt eller också en krämig skaldjurssoppa smaksatt med cognac som serveras med en skaldjursroyal.
För att avsluta med en jordgubbsmousse med karamellchoklad samt crunch i glas (!) för det där tjafset att äta från samma tallrik, där går fanimig gränsen.. 
Romantiker ut i fingerspetsarna är  jag då inte.. 
formuläret hittar du allt du behöver, så klicka och boka

Anna på Handpicked har tipsat om ett svenskt bubbelvin gjort på äpplen, det måste ju testas. Har artikelnummer 90110 och kostar 195:-.
Bedstekilde heter det, låter mer danskt om du frågar mig…
Något att börja skåla med kanske? 
För övrigt så är Måns som äger Handpicked på Ps Matsalar på Nytorgsgatan i kväll från 17.00 för att köra en liten provning på grekiska viner. 
Bland annat Estete Argyros Assyrtico med artikelnummer 94350 för 229:- som gör sig toppen till hummern. 

Det vinet görs sig även bra till en av helgkassarna som är en fisktacos med chiligurka,mangosalsa & picklad rödlök. 
Vill du hellre ha ett köttalternativ blir det Wallenbergare på vildand som serveras med ett smör smaksatt med rödvin & grönpeppar, potatispuré samt ärtor. 
Till det rekommenderas ett rötjut Grifalco Aglianico del Vulture med artikelnummer 94446 (glöm inte det för att uttala vinet var hopplöst för mig) som kostar 249:- 
165:- per portion kostar matkassarna. 

Tove ska göra en av mina favoritdesserter, känner att jag sagt det ofta på sistone, vet inte vad hon är ute efter… 
Chokladpudding med romrussin samt vispad grädde i glas för 85:-

Det blir en drös annat smått och gott till helgen som lake från Mälaren för 175:- kg. 
Så gott att smörsteka filéerna!

Skreiryggen kostar den här veckan 420:- superpris! 
Finns även skreikinder & skreitunga för 320:- kg. 
Härligt och gott komplement på tallriken. 

Odlad piggvar för 398:- kg som i mitt tycke gör sig bäst bakad långsamt i ugnen på 100 grader per kilo. 

Det kommer lite roliga ostron till helgen, får återkomma i det fallet. 
Dom slår lite rekord i lökighet, ostronproducenterna för lagom till varje Valentines-day har  alla ostronlådor förvandlats  rosaboxar med hjärtan och annat bös på.. 
Men i ett nafs finns det fler goda sorter att välja mellan, vi kollar när du kommer ner. 

Tror Sassa på InBloom gör göra en drös fina buketter inför helgen också så glöm inte gå tvärs övergatan när du handlar din helgmat. 
Skulle jag komma hem med ett fång röda rosor till L skulle han nog genast anta att jag hoppat i någon annans binge… 
Romantikern här igen… 

Jonas ska göra sin ”Tonfisk på burk 2.0” som är färsk tonfisk som vi kokar med mycket salt för att sen ”riva” ner i bitar och smaksätta med chili, vitlök & persilja. 
Så gott på lite surdegsbaguette. 
125:- per burk och är knappa 3 hg´s. 

Oxfilé som vi styckat i 4 hg´s bitar för 698:- kg. 

Magnus har gjort kroppkakor & blodpudding. 
Känner att jag rabblar just nu men det blev så mycket att få med. 
Den här helgen också… 
Vet inga direkta skaldjurspriser än men hoppas på rimliga priser. 
Hummern har ju gått upp till 380:- st, havskräftor var det klent med på Smögen i morse och räkorna är från Norge som kom i dag.
Så ingen vettig information där heller om helgpriser. 
Kör väl på Hjärt-paketet med en gång när jag inte har något bättre att komma med. 
Fast bra om du bokar din hummer så alla får som vill ha.  

Tove ska göra smörrebröd i sedvanlig ordning. 

Skagenröra på rökta räkor 
Pulled pork smaksatt med tryffel och toppat med picklad rödlök 
Baskisk getost toppat med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd 
3 st 150:- 

Tove kom just in och sa att hon även gjort en citron & mandelkaka med glasyr med florsocker & röda vinbär.. 
Hon måste vara ute efter något som hon ligger i… 

Ja du, vi ska nog hitta något som du kan mumsa på till helgen. 
Själv ska jag fira att restriktionerna släppt, vara så crazy och stå vid en bardisk och ta ett glas vin. 
Kommer väl sluta med sendrag och kramp i benet så jag måste sitta ändå.. 
Men det är så härligt att det börjar återgå till det normala även att vi kanske ska vara lite försiktiga ändå.. 

Trevlig helg gott folk och hoppas vi ses till helgen 
Kram Pernilla aka Romantiker´n som nås på 08-6400882 eller via formuläret