Sköna maj välkommen!

29th april 2025

Halloj gott folk!
Rackarns tidig den här veckan men helgen börjar ju redan i morgon så lika bra att sätta fart. 
Vi håller öppet som vanligt i morgon Valborgsmässoafton dvs 10-18 men stängt första maj. 
Sen är vi på´t igen och öppet som vanligt på fredag 10-18 och lördag 10-15. 

Den vita sparrisen från Tyskland kostar den här veckan 430:-, den fortsätter gå ner i pris. 
Ullis har gjort en drös roliga saker med den vita sparrisen. 
En krämig sparrissoppa med gruyeresticks bland annat. 
Hon har även kokat och picklat  vit sparris med citron. 
Bara korkat upp en drös med rieslingflaskor;) 

Det finns även en supergod majonnäs på vit sparris/krasse & gräslök som blir perfekt till helgens fiskar. 
Vi kommer ha gösfilé från Hjälmaren för 449:- samt abborrfilé för 349:-. 
Smörstek fisken och servera med sparrismajonnäsen och kokt färsk potatis. 
Vill du hellre ha en varm sås passar ju Sandefjordsåsen toppen till. 
Värm den försiktigt så den inte spricker för innehåller massor av smör.. 
Precis som man vill ha såsen;) 

Det blir inga helgkassar den här veckan utan brapris på lite olika godsaker som du enkelt tillagar själv. 
Rimmad lax/chiliröktlax samt varmrökt lax för 550:- (ord 890:-) 
Vi har även kokat in öring från Sirdalen i Norge för 550:- kg (ord 790:-) 
All lax är givetvis msc/ascmärkt och antibiotikafri så bara att käka på. 
Den där sparrismajonnäsen gör sig toppen till ovanstående också. 
Picklad fänkål & gurka finns också klart, bara för dig att koka färsk potatisen. 
Färsk potatisen (45:-)  kommer än så länge från långt-bort-i-stan men snart håller väl den svenska rimligt pris också. 

Vill man fira in maj med något extra gott ska vi göra en laddning med ”Vårens smörgåstårta” som har våriga smaker med inkokt lax/dillmajonnäs och lättkokta ägg.. 
Hrm vet inte varför men känns som om jag tjatar samma smaker? 
Inkokt öring/inkokt lax/picklad gurka/färsk potatis.. 
Nåväl då är det ju bara för dig att välja vilken form du vill ha smakerna i;) 
Ta smörgåstårtan då behöver du ju inte ens koka plugg? 
Skämt åsido det ena behöver ju inte utesluta det andra. 
Vad som är bra hur som helst är att boka.. 
Använd formuläret, det är det lättaste. 
Eller ring på 08-6400882 för jag gillar ju att prata;) 
Vi har gjort en ny laddning med kroppkakor/blodpudding. 
Fått hem en supergod ramslökskorv samt en lammkorv med parmesanost. 
Även en kanonfin ”premium” entrecôte för 798:-. 
Väl värd sina pengar, kanske så till och med jag ska käka en köttbit i helgen. 
Äter kött mer och mer sällan inser jag.. 
”Mer och mer sällan” kan man ens säga så men du hajar vad jag menar.

Smörrebröden uteblir den här veckan också men vi ska göra några olika goa buns. 
Smörrebröd fast på höjden;)
En Chorizobun med slow & picklad rödlök samt en med kycklingcurryröra med äpple. 
75:- stycket kostar bunsen. 

Fortsätter med anklever  i 2×40 grams bitar för 198:- (ord 350:-). 
Många av er som gillade äpple & limesalladen att servera till anklevern. 
Det är ett toppenbra garnityr med det krispiga äpplet samt den syrliga limen. 
Anklevern kan ju vara ganska ”tung” om du förstår vad jag menar så kräver sin syra. 
Testade du inte förra helgen har du en ny chans nu.

Det kommer norska räkor i morgon för 390:- kg samt havskräftor i strl 8-14 st på kilot för 850:- 

Dessert den här veckan blir  vårig med en jordgubbs & rabarbermousse med mandel. Serveras i glas för 75:- pix. 
Jag lovar där blir det ingen inkokt lax eller picklad gurka…

Förutom Sivan´s påskostar med bra pris har jag morbierost för 290:- kg. (ord 490:-)
Bör ätas hyfsat snart men håller sig en bra bit in på nästa vecka.. 
Säljer ut både påskostar och det lilla med sill jag har kvar. 
Funkar fint till valborg också med en SoStallrik. 
Finns en del kvar så spana när du kommer in. 

Det blir väl kanske inte roligare än så här men kanske kul nog? 
Ha nu en trevlig helg det ska jag ha. 
Glömt inte bort att vi håller stängt på Första maj men tillbaka som vanligt på fredag. 
Med vänlig hälsning Pernilla