Skreifestival!

15th februari 2017

Hej på dig!
Hur har vi det?
Här rallar det på, jösses vad ni åt skaldjur till Alla hjärtansdag. Ledsen att jag köpt hem för lite…
Tänkte ge er en ny chans till er  som blev utan nu till helgen.
Jag har fått tag på lite smått och gott.
Färska norska räkor för 198:- kg och köper du under kilot blir det 24:-hg.
Finfina havskräftor i blandade storlekar för 440:- kg samt Annies nykokta humrar från Canada för 298:- & från Irland för 698:-.
Allt håller ett bra pris skulle jag säga.
Måste tipsa om ett vin som jag druckit i ”massor” men glömt av som är kanonbra. Georg Breuer´s Riesling med artikelnummer 5899 för 116:- pengar. Väldans gott och mycket vin för pengarna.

Såg att Melanders har skreifestival så då kan ju inte vi vara sämre! 😉
Så vi kör rygg för 390:- kg (ord 498:-) samt tunga/kinder  för 250:- kg. (Du måste pröva till om du inte gjort det!)
Jag skulle mjöla och steka ryggen och servera med Ullis krämiga sallad på rödbetor, kapris, sauterad lök som kostar 22:-. glöm inte mjöla och stek kinder & tunga till också!
Rosta lite potatis till och saken är biff.. Eller nej ja du hajar..
Där tycker jag du ska dricka ett kraftigare vin som Bourgogne Cuvée Prestige med artikelnummer 5362 för 109:-.

Vill du ha ett ytterligare alternativ till skreien så har vi torskrom som jag tycker du ska mjöla & steka i rikligt med smör. När rommen har svalnat ”karvar” du ur rommen ur säcken och blandar upp med kokt hackat ägg & hackad dill. Servera med kokt potatis och vår hemslagna hollandaise.
Ja säga vad man vill men torsk är nog en av de fiskar som man kan variera i det oändliga. Pankopanera, fritera och servera med vår curryremoulade är en annan favorit. Kanske inget för er som laddar inför baddräktssäsongen.. Men du vet ju att jag alltid bjuder på ett glas i vassen där jag står varje år…

Vi har fått hem mer Black Angusbiff för 598:- kg. Rödvinssåsen står på spisen och potatisgratänger ska snart in i ugnen. Ett gott röpang och du är hemma! Falchini med artikelnummer 2328 för 120:- kanske ett alternativ? Ett fint vin från Toscana som inte gör bort sig.

Har som sagt fått hem en rejäl laddnng med Sivans goda ostar. Skickar en länk till Sivans osthandel för er som inte är bekanta med hennes härligheter.

http://www.sivansost.se/

Denna vecka kör vi fint pris på Baskeriue (får) Itchebay (får & get) samt Caprinelle (get) som samtliga är baskiska ”hårdostar”. Hårda men ändå krämiga låter inte riktigt rätt men kom in och smaka så får du se vad jag menar.. Helt klart ett måste på min ostbricka eller perfekt till det kallskurna på fredagskvällen. Som jag fått äta varje fredag på sista tiden då ni äter upp räkorna för mig till min obligatoriska ”Påspåreträkmacka”..
Jag kanske ska göra som jag tjatar på er och lägga undan kanske? 😉
Ostarna kostar 290:- kg istället för 390:-. Kom nu in och pröva så får du också en ny favorit!

Till dessert den här veckan har vi en körsbärsmousse med vitchokladganache med pistagenötter i glas, kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor och våra godbitar.

Det var vad jag hade att komma med för nu men butiken är fulladdad med fiskar (lake för er som saknat det, mycket god och bortglömd fisk som du också mjölar och steker. Stuva inte som farmor gjorde för det går inte att äta om du frågar mig.. Laken påminner en del om marulk i konsistensen när du steker den, mycket gott!).
Vi ses till helgen säger Pernilla på Hammarströms fisk

Ring gärna ner om jag ska lägga undan något till dig.
Då ringer du på 08-6400882