Ny helg nya förutsättningar

8th november 2018

Halloj!

Allt väl? 
Det har varit så himla många gånger som jag har gått från butiken och kommit på att jag måste ju äta något….. 
Gått in  på Ica och köpte exakt dom råvarorna som jag har i butiken… 
Tryffelsalami, parmaskinka,tapenade,kronärtskockskräm,marinerade oliver, manchego och surdegsbröd… 
Så nu kanske det var hög tid att ta upp skärmaskinen från köket, vispa ihop lite röror till fredagskvällen. 
Så nu har vi allt av det uppradade till försäljning i morgon. 
Bra va? Och jag slipper svänga förbi Ica och känna mig dum.. 
Och i ärlighetens namn är vår tapenade typ 10000 ggr godare än den på ”burk”. Tur är väl kanske det?

Servera  en vit bourgogne till en  som jag har  tipsat om mängd  ggr, LaRoche med artikelnummer 5621 och kostar 119:- 

Samma vin skulle även göra sig ypperligt till den smörstekta gös som jag tänkte tipsa om sen, 398:- kg (ord 520:-) och till det har det kokats en räksås eller en blåmusselsås. 
Vill du byta vin, kör  en vit bordeaux som Aubrade Le Prestige med artikelnummer 2186 för 109:-. 
Har även bra pris på stor fin rödingfilé 349:- kg (ord 420:-) från Island som också gör sig bäst som filé i stekpannan och hel fisk i ugnen. 
Det finns också hemgjorda queneller som inte gör bort sig till räksåsen. 

Skaldjuren fortsätter vara helt fantastiska!
Och tror krabbsäsongen kommer hänga i ett par veckor till.
270:- kostar krabban, den irländska hummern ligger kvar på sina 899:- vilket jag tycker är väldans prisvärt..
Räkorna kostar till helgen 37:- hg, havskräftorna kommer i två storlekar.
Dom storstora kostar 569:- kg och mellanvarianten går på 440:-.
Blåmusslor för 85:- nätet, ostron franska Fine De Claire för 19:- st.
Har även hummer från Canada för 289:- st.
Och förboka mer än gärna dina skaldjur, har redan ringt och ökat hummerransonen 4 ggr…
Drick en trevlig Chablis till, Le Beaunois Labouré-Roi med artikelnummer 5637 för 149:- flaskan.
Fix fox färdigt!

Tove ska så klart göra smörrebröd och helgens sorter blir Oxbringa med en majonnäs på Sivan´s prästost samt picklade senapsfrön.
Pestokräm med kronärtskocka samt bakade tomater.
Räkor med Sean Connery och kokt ägg.
3 st = 110:- bagis. (också bra om du bokar…)

Det står en krämig biffsauté på spisen med kantareller i som blir klar senare i kväll. 349:- kg och till det finns det också potatisgratäng om du vill göra det lättlätt för dig…

Ostdisken är äntligen påfylld, känns väldigt skönt.. 
Kör fint pris på Falbygdens prästost som är lagrad, inte fullt lika länge som Sivan´s men är väldans god 198:- (249:-) 
Passa på att köpa goda ostar till din charkbricka, personligen har jag fått en nytändning på Manchego.. 
Nat ska baka ett valnötsbröd som passar fint till din ost. 

Nästa vecka räknar jag med att nyårsmenyn blir klar, ska bara fixas lite med vinförslagen. 
Annars har det mesta kommit upp på hemsidan, beställningsmallen är klar och den är kanske lite extrabra för där ser du utbudet som komma skall… 
Galet mycket saker känner jag själv spontant… 
Och vi får inte glömma fliken med vårt samarbete med Chokladfabriken!
Bara att boka kalaset så skickar vi maten och ni sitter i deras härliga lokaler och kanske börjar med en chokladprovning? 
Desserter för guds skull!
Helgens dessert blir en apelsinfromage med citrussallad med saffransganache i glas. 
Det blir även kolapajer, chokladtryffeltårta, citrontarte samt godbitar. 
Glöm inte Tove´s sjukt goda choklabollar som är socker & smörfria, trodde aldrig denna sockerråttan som jag är skulle gilla det.. 
Men dom är lite beroende framkallande.

Sassa har också bullat upp sin härliga blomsterlåda med icke-juliga amaryllisar på snitt. 
Fick just en fantastisk bukett från henne som pryder disken. 
Världens bästa granne

Nä du, nu räcker det. 
Ska packa varor till helgens charkbricka.. 
Och snälla, hör av dig så vi vet att du får dina skaldjur!
Svara på mailet eller ring på 08-6400882 
Trevlig helg säger Pernilla som då åker på semester i morgonkväll och med det ger blanka tusan om nyhetsbrev på måndag;) 
Kommer dock uppdatera matsedeln innan jag drar så du ser vad dom kommer laga:)