När man väl är taggad till tusen….

16th januari 2020

När man väl är på G igen efter alla helger tyckte min kropp att det var dags att ta ett par dagar till sängs med feber… 
Värdelöst men är på banan i morgon igen.
Får jobba hemma idag, händer aldrig…. 
Men dom andra ligger i vill jag lova!

Jonas har gjort årets första blodpudding och det ska bli kroppkakor vilken dag som helst. 
Kolla in Facebook, jag var tvungen att dela ett inlägg där som för en gångs skull jag inte var orsaken till.
Jag hann aldrig bli någon akademiker, försökte en två ggr men första gången hamnade jag i Mexico dagen efter uppropet och andra gången skrev jag kontrakt på mitt första fik samma dag som uppropet var.. 
Fast jag har klarat mig ganska bra i alla fall. 
Klicka så förstår du kanske bättre;)

Tove har gjort smörrebröd till helgen. 
Sorterna denna vecka är Bohusröra med stenbitsrom, kallrökt lax med pepparrot och rostbiff med curryremoulade. 
3 st för 130:- pix. 
Enkel På-spåret-middag som jag älskar.
I eftermiddag kommer det norska räkor för 320:- kg. 
Inte sett dom men bästa räkorna  i mitt tycke. 
Kör ett kitt med 8 hg räkor,valfri sås, Pain Riche, citron för 320:-. 
Drick en Riesling från Tyskland Dreissigacker för 119:-. 
Finns även eminenta Ein Zwei Zero i butiken som är ett toppen alkoholfritt vin till räkorna. 
Norska havskräftor kostar  620:- kg denna helg.
Också en klar favorit hos undertecknad..
Canadahummer för 320:- st, ostron och kungskrabba finns det också

 
Även premiär för den fantastiska skreien, som jag har längtat!
Nu kommer perioden då jag äter torsk på längden, bredden och tvärsan.. 
699:- kg för ryggen. 
Dock inga kinder eller tungor än men det kommer också, jag lovar. 
Klicka på länken för att få reda på mer vad som själva skrei innebär.
Jag och Ullis var uppe i Lofoten för ett par år sedan för att fiska, fick varsin kolja… 
Alla var chockade, händer inte att man inte lyckas få en enda skreitorsk.
Klart det  vi var som skulle lyckades med det? 

Annars har vi finfin Mälargös i helgen. 
179:- kg för hel fisk och 398:- för filén. 
Det finns både rödvinssås (bästa till torsken med en lätt Pinot Noir fick tips om Punt Road med artikelnummer 295501 för 149:-) vitvinssås samt det ska göras en äggrulle som är smaksatt med brynt smör och pepparrot…
Även några portioner med karl-johansvampsrisotto med parmesan som gör sig fint till fisken.
Även potatispuré för dig som är riktigt lat som jag..

Helgens ”Enkla-middag” är tunnskivad soyamarinerad  entrecoté.
Tänk lite yakiniku och till det ett sesamris.
2 portioner för 220:-.

Har en del tryffelfårost kvar sen nyår som jag tänkte ”slumpa” bort..
Molitetetno Al Tartuffo (den som kommer in och uttalar det perfekt får ytterligare rabatt) .
Ordinarie pris 799:- och kör 499:- i helgen.
Salt,smulig och tryfflig  precis som jag vill ha osten.. 

Helgens dessert är en ananasfromage med en ananas & myntakompott med rostad cocos. 
Sen finns det så klart kolapajer, citrontarte, chokladtryffeltårtor och annat gott. 
Precis som förra året har jag svårt att fatta mig kort på dessa torsdagsmailet men hoppas det ska ge inspiration att laga mat. 
Och dricka gott, det är kanske i år jag får socialstyrelsen på mig för mina uppmaningar till era dryckesvanor men det vore  det värt.. 
Kram på er nu ska jag fortsätta göra ingenting så jag är pigg i morgon. 
Som vanligt är det bra att ring ner och boka din mat till helgen. 
Ring då på 08-6400882