Löjrom, abborre & svensk hummer

3rd oktober 2019

Hej!
Allt bra? 
Då har jag äntligen fått mer information om Kalixlöjrommen som kommer i nästa vecka. 
Nästa helg blir det då ett kilo löjrom för 3200:-. 
Ordinarie pris blir mellan 4200-4500:-.. 
Kvoten är lägre på själva fisket och som du vet finns det knappt någon siklöja för att sälarna äter upp all fisk.. 
Priset gäller BARA den här helgen och jag har sen renoveringen ingen möjlighet att förvara rommen om du är bortrest nästa helg..  Frysen åkte ut och ersattes med två små frysskåp
Du får skicka en löpare att hämta men grymt bra om du mailar eller ringer om du vill ha! 
Ring 08-6400882. 
Detsamma gäller om du vill ha kanelbullar till i morgon. 
Det ska bakas i massor, tog visst slut innan lunch i fjol så nu blir det dubbla satsen.. 
25:- kommer dom att kosta, blir väl som vanligt att jag äter bullar tills magknipet är ett faktum.. 

Annars är det ju skaldjur som gäller så här års. 
Kommer svensk hummer för 990:- kg, väldigt bra pris!
Hoppas på att dom ska ligga på halvkilot. 
Kommer först i morgon så kanske ingen idé att hänga på låset kl 10 så vi hinner koka hummern..

Lyngenräkor från Nordnorge för 39:- hg, salta och goda. 
Fick tipset av Anders på bolaget på Söderhallarna om ett halvtorrt vin Wiltinger Alte Reben för 169:- som ska göra sig bra till salta räkor eller till helgens norska krabba. 
Han tyckte kanske inte jag skulle skriva om det här för upplagan var liten men du får väl ringa och lägga undan även där? 
OM du inte hinner få det vinet kan du kanske testa A Christmann Riesling som jag har tipsat om tidigare, 139:- flaskan och har artikelnummer 5882. 

Det blir bra pris på abborre hel för 189:- kg. 
Har inte räknat ut något filépris än för fisken kommer först senare i eftermiddag.. 
Calle ska koka en citronsås som du serverar till den smörstekta fisken. 
Att dricka till abborren kanske en Bourgogne Blanc Kimmeridigien för 139:- med artikelnummer 5521.

Även rödtungsfileér för 298:- kg. 
Glömde ju säga att vi får stora havskräftor för 690:- kg och det ska gå ca 6-10 stycken på ett kilo så det är rejäla rackare. 
Ostron för 19:- st, kungskrabba för 810:- kg finns det också. 

I köttväg blir det kalvstekar från Bränninge gård som väger ca 1,1-1,2 kg och kostar 265:- kg. 
Även kalvkotletter från samma gård för 330:- kg. 
Mer blodpudding för 75:- som Calle gjort. 
Skulle ha sett honom i går, hans systerdotter fyller 30 och har nämnt att hon älskar blodpudding så igår gjorde han en blodpuddingstårta med lingongrädde och baconströssel;) 
Stackars tös.. 
Entrecoté och biffrad med kappa finns det också.. 
Klassisk rödvinssås samt en rödvinssås smaksatt med anklever.. 

Helgens ”lätta” blir moulé marinieré med surdegsbaguette för 220:- för 2 personer. 
Sen blir det fiskgryta med aioli & surdegsbaguette. 
Samma upplägg där, 2 portioner för 220:-. 

Tove ska göra smörrebröd 3 st för 130:- och med smakerna friterad rödspätta med curryremoulade, Skagenröra samt Delice en krämig vitmögelost med hemkokt äpple/calvadosmarmelad. 

Desserter i helgen blir förutom kanelbullar;) 
en radiokaka smaksatt med lakrits samt en kanelpannacotta med äpple i olika former.. 

Glöm nu inte boka din löjrom eller dina bullar för morgondagen. 
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms fisk som nås här på mail eller på 08-6400882
Kolla även upp oss på sociala medier där det kan komma lite sista minuten tips som brukar vara väldigt prisvärda…