Knappt börjat jobba men har redan tråkiga nyheter…

24th augusti 2021

Hej du!

Onsdag och med det snart helg! 
Märker du att vi börjar ta helg tidigare och tidigare? 
Lördag hela veckan lång..
Känns nästan så för redan på måndagsmorgon börjar planeringen för vad vi ska hitta på inför helgen.. 
Det största fokuset just nu är så klart kräftorna. 
Kokar varje dag men det är alltid bra om du förbokar för då kan vi beräkna lite på hur mycket kräftor vi ska koka.. 
Lättast är så klart att använda formuläret och man slipper läsa all nonsens jag skriver fast å andra sidan missar du en riktigt tråkig nyhet som jag helst vill slippa berätta samt Handpickeds vintips längre ner i brevet..
Har man Cliffhangers i nyhetsbrev? 
Ja jag har visst det…

Nä nu ska jag försöka fokusera lite på det väsentliga dvs maten!
Kräftpaketet   med 1 kg butikskokta kräftor, västerbottenostpaj, valfri sås, valfritt bröd samt Op & kumminprästost för 690:- lagom till 2 personer. 
Kräftorna i lösvikt kostar 490:- om du redan har alla tillbehör.

Skaldjuren och då framförallt räkorna verkar bli billigare den här veckan, 42:- hg men lägger med en brasklapp om ev ökning beror på vädret som vanligt. 
Havskräftorna kostar 590:- och hoppas på lite större rackare än förra veckan. 
Hummern fortsätter på 350:- stycket och är då från Canada. 

Det blir ”Helgkasse” den här veckan för nu är vi lite mer i fas. 
Trots 2 man borta den här veckan så jagar vi på för glatta livet och verkar hinna med en massa.
Det blir Biff Rydberg på svensk oxfilé med senapsgrädde och äggula för 165:- pp. 
Vintipset som Anna på Handpicked kom med var Wines Of Substans CS med artikelnummer 74083 för 179:- (väldigt gott, ett återkommande vin hos oss. Eller hos mig för L dricker inte vin.. OCH äter inte skaldjur.. Lite inne på att byta ut honom men han har sina sidor. Pallar med mig, bara en sån sak;) ) 
Till plock innan eller som förrätt ska Ullis koka färsk bläckfisk och göra hennes populära bläckfisksallad med paprika, vitlök, chili och olivolja. 
Ätes på vår surdegsbaguette, magiskt!

Vi kommer inte riktigt göra fler ”färdiga” rätter men har abborrfilé för 398:- kg från Mälaren. 
Till det ska vi koka en gräddsås smaksatt med anjovis & gräslök. 
Koka dom sista färskpotatisarna till och korka upp en flaska Gilvesy Varadi Furmint med artikelnummer 75310 för 249:-. 
Ett lite dyrare vin men för att citera Anna ” Lite flottare men en så god fisk som abborre förtjänar lyxigt sällskap” 
Tror i ärlighetens namn att hon är bättre än jag på att motivera flärd;) 

Klassiska Wallenbergare på kalvfärs för 95:- stycket. 
Potatispuré finns i lösvikt för 35:- pp. 
Magnus har gjort både kroppkakor & blodpudding. 
Läge att ringa om du vill ha kroppkakor.. 

Givetvis blir det smörrebröd till helgen. 
Något som många av er kommit på är optimalt vid mindre tillställningar (även större också) nu när man får börja ses igen. 
Tror vi har beställningar på smörrebröd varje dag den här veckan..
Vilka sorter du kan beställa finns på hemsidan under cateringmenyer. Sidan som för är lite ouppdaterad utan det står både vårmenyer & studentbufféer kvar men det får vara så tills vi hunnit skriva nya;) 
Sorterna som kommer till helgen är Skagenröra med pepparrot, rostbiff med curryremoulade och rostad lök samt baskisk getost med körsbärsmarmelad på frukt & nötbröd. 
3 st för 140:-
Ska också nämna att du kan boka smörrebröd till jobbet via Godsmak.se

På torsdag kommer Victor från Frankly´s korv med en ny laddning. 
Det blir Thyringer/bratwurst samt Salsiccia Peperoncino med färsk chili samt Chipolatas (var tvungen höra av mig och kolla vad det faktiskt var och det är en fransk färskkorv med färsk vitlök, svartpeppar, Herbes de Provance och vitt vin. 
Låter gott eller hur? 
Perfekt till grillen!
Blir mer Durockarré från Dalsland för 165:- kg samt Black Angus Flankstek för 398:-. 

Till dessert i helgen blir det en hjortronmousse på mandelbotten för 85:- samt någon form av färskostdessert i glas med nektariner. Lite oklart just nu;) 

Kika på formuläret för fler erbjudande och boka din mat i god tid!
Ja just det, det var ju dom tråkiga nyheterna också…. 
Jag hade ju innerligt hoppats på en storslagen fest när vi fyller 15 år i butiken och butiken i sig fyller 100.. 
Verkar som om vi får skjuta på det… 
Kan jag inte få bjuda på ett glas vin minglandes och ståendes är det liksom inte så kul… 
Så fort allt släpper lovar jag att det blir kalas men med tanke på att det börjar öka igen ligger vi lågt. 
Får hitta på något extra skoj erbjudande den först oktober i stället… 

Kram Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882