Jösses…. Hur tänkte jag nu?!

10th mars 2021

Halloj! 
Allt väl gott folk? 
Här det faktiskt lite extrabra, jag köpte ett litet torp i skogen i Dalsland igår… 
Galet nöjd men i sedvanlig ordning kanske jag inte tänkte till ordentligt.. 
Kom på lite i efterhand att tomten var på över 7000 kvm. Full med sly.
Mina trädgårdskunskaper är ganska begränsade.
För att inte säga obefintliga.
Jag är dock jäkel på svärmorstunga & förgätmigej. 
Kanske man inte kan styra upp en tomt på? 
Det som finns på tomten är buskar, både taggiga och mindre taggiga. 
Vilken sort? Ingen aning. 
Fanns några björkar också, dom kände jag igen!
Sätta potatis över hela tomten? 
I den stora jordkällaren fanns det 3 stora bubbelmaskiner för att brygga ”starkt”. 
Bli som Mandelmann och bli självförsörjande?
Men kanske inte på ”starkt”, det dricker jag ju inte ens starkt. Eller nja en och annan cocktail slinker kanske ner.
Ingen som jobbar för ett glossy magasin för trädgårdar? 
Göra ett före och efter reportage med en förvirrad södermalmsböna med tummen  mitt i handen och som bara känner till maskrosor?
Fortsättning lär följa;) 

Nog om detta, låt oss fokusera på mat!
Det kommer Msc-märkt marulksfilé från Island i morgon för 560:- kg. 
Blir middag hos mig i helgen. 
Marulken skulle jag smörsteka eller grilla. 
Kanske lite tidigt att dra fram grillen i och för sig?
Fortsätter med Skreitorsken ett tag till. 
Storstora havskräftor för 690:- kommer det i morgon. 
Förra helgen hann jag inte ens få ut dom i butiken innan dom var slut så boka i god tid för att försäkra dig om att få. 
Runt 450- 500:- kg för dom stora havskräftorna.
Norska räkor i morgon för 340:- kg, Canadahummer för 320:- st. 
Vet inte än vad Smögenbilen har att erbjuda till helgen men hoppas på något skoj men du får kanske ringa ner och kolla.

Smörrebröden denna vecka innehåller varmrökt skrei med picklad rödlök och pepparrotskräm, rivet fläsk med soyamajonnäs, ingefära & rödkål. Gorgonzola med tomat & vaniljmarmelad. 3 st 140:- pix. 

Jonas Tonfiskröra 2.0 smaksatt med chili, vitlök och persilja för 125:- burken. 
Supergott på våra surdegsbaguetter. 

Helgkasse denna vecka innehåller skreirygg med en salsa på vita bönor, tomat, rödlök & koriander.
Jalapenomajonnäs samt sotad avocado. 
165:- pp. 
Till det tyckte Anna på Handpicked att vi skulle slå till på ett glas rosa. 
Trotsar Kung Bore och går på det tycker jag. 
Kan ingen låsa in honom för övrigt? 
Så klar med vintern nu…
Avondale Camissa Rosé med artikelnummer 94018 för 159:- pix. 

Helgkassen med kött blir lammrostbiff med rosmarinrostad potatis, rostat vitlökssmör samt baconlindade haricots verte/bakad tomat.
Stekt köttet till 58-60 grader och låt vila. 
Resten är bara att värma på. 165:- per portion.
Korka upp en flaska Wine & Co Dry Land red för 199:- med artikelnummer 95654 för 199:-. 

Dessert till helgen blir en brödpudding med körsbär & vitchoklad serveras med vaniljkräm. 
125:- och lagom för 2 portioner. 
Kolapaj, citrontarte med marängtäcke, chokladtryffeltårta samt godbitar finns det också.

Blir kanske inte roligare än så, vi håller för fullt på att planera påsken
Tar den mesta tiden just nu.
Eller dom andra gör det, jag planerar trädgård.. 
Svärmorstunga/färgätmigej om vartannat.. 
Formuläret för påsken ligger ute, bara att boka på. 
Har pausat Spårvägens simförening´s  leveranser fram till påskveckan men då blir det desto fler bud. 
Både per bil och per fots.
Mer information finns på påskformuläret.
Går att få maten utkörd till helgen också via vår budfirma som vi anlitar men blir snäppet dyrare, 300:- per körning i innerstaden. 

Alla fiskdiskar/brödhyllor/ dessertkylar/ostkylar och skaldjurskylar kommer bågna som vanligt på fredag. 
Håll koll på sociala medier för fler ”sista-minuten-tips”

Vi ses framåt helgen!
/Pernilla på Hammarströms fisk som nås via formuläret eller på 08-6400882.