Jag är tillbaka och tänkte börja bjuda in till kräftskiva!

13th augusti 2020

Hej!
Hur har sommaren varit? 
Min var ljuvlig, slängde in man och katter i bilen och kuskade Sverige runt och bjöd in oss själva på mat och husrum. 
Så tala för guds skull inte om var ditt torp ligger för då kan du få dras med mig… 
Öppnade i fredags och även om det är härligt med semester var det kul att vara tillbaka. 
Verkar som om vi varit saknade? 
Annars är jag galet less på den rådande situationen med coronaböset…
Önskar bara innerligt att det ska vara slut. 
Så tänker i alla fall försöka göra hösten så munter som möjligt med lite roliga saker. 
Allt kommer så klart vara ”Corona-anpassat” men det måste bara bli lite roligheter framöver annars blir jag galen (eller galnare rättare sagt). 

Får väl i alla fall fortsätta äta gott, just nu är det totalfokus på kräftor. 
Nisse hon kokar kräftor för fullt och i år kostar dom faktiskt mindre än i fjol så 425:- kg men har hört av kunder att vi är bland dom billigaste i stan. 
kommer jag fortsätta vara för nu måste vi åtminstone unna oss god mat. 
Kör ett kit med 1 kg butikskokta insjökräftor, rostad kumminmajonnäs, västerbottenostpaj och valfritt bröd för 499:-. 
Finns även små kantarellroyaler som är små bakelser med kantareller, ost & lök som du serverar som tillbehör till kräftorna eller som en trevlig förrätt.
Rekommenderar Kung Fu girlvinet till. 
Ja jag vet att jag tjatat det men är ett superbt skaldjursvin. 
Eller funkar till allt i min värld, skaldjur, torskryggen, blodpuddingen eller nä kanske inte där men ändå… 
Artikelnummer 2690 och kostar 139:- bagis
Havskräftorna har också bra pris för dig som föredrar det. Stora för 550:- kg. 
Räkorna kostar 390:- kg och blir samma pris för räkpaketet som innehåller 8 hg räkor, valfri sås & bröd, kokt ägg, dill och citron. 
Båda paketen är rackarns prisvärda. 
Och bra om du bokar och då kanske via Beställningsformuläret?

Det har gjorts ett torskryggspaket att slänga på grillen eller i ugnen. 
Torskrygg, svartkål, färsk potatis, gulbetor och citronssmör för 145:- per portion. 
Mscmärkt och spöfiskad tonfisk att slänga på grillen för 380:- kg. 
Goda tillbehör finns så klart. 
Mangosalsan är poppis med chiliaiolin.
Har även BBQmarinerad flankstek att grilla för 359:- kg. 
Bakpotatis och BBQmajonnäs så är även söndagsmiddagen fixad. 

Det finns blodpudding, Jonas supergoda ”Tonfisk på burk” på färsk tonfisk. 
Kul tillbehör till den grillade tonfisken.
Entrecoté, sejrygg, nykokta canadahumrar, massor av nybakat bröd, Sivans ostar och helgens dessert som är en vispad vanilj & kardemummapannacotta med bär och ett havresmul. 
Det är som vanligt, har bullat upp hårt!

Vi har även fått en ny stjärna i köket, Rickard. 
Så nu är det tre hungriga killar, Jonas, Magnus och Rickard som är sugen på att dra igång det ”Öppna Bordet”. 
Kanske vi kan göra som ursprungstanken var att jag och Ullis kan sitta med vid bordet. 
Var dock svårt att hinna ro ihop 10 rätter men nu så!
Tänkte faktiskt börja redan på torsdag den 20 augusti kl 18.30 med en kräftsittning nere på vårt stora lager. 
Kommer bli ett riktigt hajolajodukning med avstånd men något ska vi väl få till? 
Trots ”stor” yta kommer det inte finnas fler än 14 platser att slåss om. 
Det börjas med plockmat och sedan en riktigt ”Svullar-kräftskiva” med tillhörande dryck och sång. 
Eller sjunga får du göra själv, du vill inte höra mig sjunga… 
Bokas via telefon på nummer 08-6400882. 
Ingen idé att försöka svara på mailet för när jag väl sett det kan det vara för sent… 
Behöver väl inte tala om för dig att du helst ska ha anti-kroppar inte vara riskzonen och frisk som en nötkärna? 
Att tvätta dina händer ska jag allt få dig att göra;) 
Kostanden är 1100:- per person
Hoppas sen verkligen kunna dra igång det här igen för det verkar ni vara sugna på!
Jag är så less på att inte göra något och det måste jag råda bot på… 
Beställningsformuläret ligger kvar men inte med hemkörning längre. 
Bor du på Söder kan vi ha en dialog och om det är många som vill ha maten levererad får vi tänka om. 
Det går ju alldeles toppen att jag slänger ut din påse och du svishar hemma i lugn och ro så behöver du inte komma in i butiken?
Så boka din plats till skivan eller bara boka din mat till helgen på 08-6400882

Ja precis som vanligt kunde jag inte fatta mig kort och koncist utan pladdrar på.. 
Ledsen men det går bara inte. 
Hörs igen i nästa vecka! 
Bara en sak till, lunchmatsedlarna ligger uppe från och med söndag varje vecka så vi har inte slutat med det fast jag inte mailar på måndagarna längre. 
Kanske bara skönt;)? 
Kram Pernilla