Hummer till helgen

18th oktober 2018

Tjoflöjt nu e det törsdag….
Veckans brev från oss skrivs av mig, Ullis idag tro det eller inte men jag är förpassad till kontorstjänst då jag har ett inflammerat knä sedan typ 8 veckor. Vet ni hur sjukt tråkigt det är att inte kunna jobba ordentligt ..
Det suger hårt.
Dessutom är jag långt ifrån lika begåvad som Pernilla på att trolla fram texter så det kommer hållas ganska kort.

Men nu när hösten verkligen börjar klampa in i våra liv så gäller det att ta tillvara på varje liten stund att njuta.
Jag älskar att få kura in mig hemma , tända alla ljusen och äta gott och titta på burken.
Hade ju önskat att jag kunnat skriva spela spel med barnen ,men näää.

Därför ska ni svänga förbi oss och plocka upp lite godsaker som ankleverterrin i skivor vi har även gjort en äppelsallad som du kan servera till.
Dryck till detta en spansk Cava Blanc de Noirs för 119 kr. Med artikelnummer 7610.

Vi har även kokat en sparrissoppa ,till  båda dessa rätter så kommer Nathalia baka briocher men den kommer bli klar först imorgon fredag.

Sen har vi preppat gratineringshummer, själva moffan på är ett smör med parmesan,citronzest,örter och brödsmulor. En halva kostar 140 kr sätt in i ugnen på 250 grader med grill, låt smöret smälta och inta en gyllene färg sen är det klart att servera. Vintips till denna anrättning blir en härlig fransos.. Aubrade Le Presige för 109 kr med artikelnummer 2186.

Köket har även gjort några kantarellbakelser toppade med färskost och picklad rödlök.

Sen hittade vi inte någon superbra fisk till erbjudande så vi fokuserar på skaldjur denna helg. 
Givetvis har vi bullat upp hårt!

Färska smögenräkor för 34:- hg / 1 kg för 290 kr.   Annie kokar krabba för glatta livet superfin denna vecka 270:- kg.
Havskräftor kommer också mellan 398:- stora 498:- per kilo. Canadahummer för 289:-st och Irländare för 

Musslor finns såklart för er som tänker moules = höst,  även ostron finns.

Tove som är smörrebrödschefen ligger i förberedelsefasen för morgondagen. Helgens sorter kommer att bli.                                                              Kallrökt lax med philadelfiaost och pepperot                                                                Parmaskinka med kronärtskockskräm                                                                            Brie de Meaux med hemkokt tomatmarmelad ( frukt&nötbröd)                          3 stycken för 110 kr.

Till dessert så blir det något som går under benämningen päronsplitt………      Vaniljpannacotta,toppad med inkokta päron samt en mjölkchokladganach med päroncognac i. Sjuukt gott.

Sen har vi såklart som vanligt kolapaj,citrontarte,chokladtryffeltårta och gobitar.

Helgens ost är en Sivans Lantost för 220:- (320:-)

Ja ni rutinerna härifrån är dock precis som vanligt ring gärna och boka det du vill ha så det inte tar slut. tel 08-6400882

Som sagt trevlig helg till er alla och om ni vill ha tips på vad ni ska göra i helgen . Besök nyinvigda Nationalmuseum kanske unna er en trevlig lunch i deras superfina restaurang eller ett glas i den fantastiska glasbaren.

Trevlig helg säger Ullis