Hummer, sparris och strelinghelleflundra till helgen!

27th april 2021

Halloj!
Allt väl med dig? 
Gick runt och levererade mat i torsdags, trots riktigt bös-väder var det bara lyckliga mor/farföräldrar som drog runt på juniorer i vagn med leende från öra till öra!
Känns så härligt att livet börja sakteliga komma tillbaka med vaccinet. 
Så underbart även om det kommer dröja innan jag får någon spruta, ungdom som jag är;) 

Första maj till helgen, känns kanske inte. 
Jösses vad det är kallt men våren kommer väl snart. 
På fredag, Valborgsmässoafton håller vi öppet som vanligt dvs 10-18,30 men stängt på lördag. 
Måste ju kolla in majbrasorna, kanske passa på att grilla
Alltså inte på själva majbrasan. 
Vi kommer göra ett paket med långa, primörer, färsk potatis samt vitlökssmör att lägga på grillen. 165:- pp.
Till det dricker vi en chenin blanc Vouvray för 145:- . 
Hoppar över köttet den här veckan och fortsätter med vår-temat. 
Den mest optimala vårmaten i min värld är inkokt lax med dillmajonnäs, picklad sallad på fänkål & gurka serveras med kokt potatis. 
165:- per portion
Till den inkokta laxen fick jag tipset om ett riktigt ”misch-masch-vin”. 
Tror varenda österrikisk druva finns med i vinet, var något om slattar från kolonilotter i det gamla Wien. Typ… 
Wiener Gremischter Satz med artikelnummer 2515 för 119:-. 
Du kanske inte ska gå till bolaget nu och fråga efter ”slatt-vinet”.. 
Kanske börja middagen med en soppa på vit sparris? 
59:- hg. 
Glöm inte baguetten till soppan. 
Finns så klart ”vanlig” vit sparris från Tyskland som gör sig godast med hollandaise. 
Kanske toppa med lite brynt smör? 
Du vet ju vad jag brukar säga att det inte kan bli för mycket smör… 
Till sparrisen kanske jag kan fresta med Jurtschitsch riesling för 149:- med artikelnummer 2939? 

På fredag kommer det fransk hummer för superpriset 890:- kg  kommer först på fredag så boka men kom inte för tidigt så Annie hinner koka humrarna. 
Havskräftor för 690:- kg, var superfina med bra storlek i förra veckan och hoppas på samma den här veckan. 
Räkorna kostar 44:- hg vare sig dom kommer från Norge eller Sverige. 
Räkpaket kostar då 360:- vilket innebär 8 hg räkor, valfri sås, valfritt bröd, citron, dill & kokt ägg. 
Ostron 19:- st och är Fine De claire. Vill du ha svenska ostron så får du ringa så tar jag hem åt dig, det skulle komma på aktionen på torsdag. 

Sterlinghelleflundra från Norge, odlad av superkvalité kommer på torsdag. 
Vi kommer stycka fisken i bitar med ben. 440:- kg. 
Ola som är en av initiativtagarna och säljarna för helleflundran var här i förra veckan. 
Tillagade fisken till en innertemperatur på 38 grader, precis så fisken blev varm. 
Så gott!
Helt antibiotikafri så bara att mumsa på. 
Jag åt den rå med soja men tyckte kanske sojan tog överhanden så skulle säga lite lite citronsaft och några flingor salt.
Göra en god cheviche kanske? 
Hur som helst ska du inte missa fisken som vi ska försöka ha på daglig basis beroende på tillgång så klart. 

Ny laddning med kroppkakor kommer framåt helgen, entrecoté/biffrad med kappa blir det också 698:- kg. 
Blodpudding ska vi också försöka hinna med. 

Vad vi inte kommer hinna med i helgen är smörrebröd utan vi gör en löjromstårta med färskost, gräslök & rödlök på kavringbotten. 
Vill ha lite lyx och flärd när det blir långledigt!

Till dessert i helgen blir det en chokladterrin med salt kola och rostade hasselnötter för 85:- pp. 
Även en Key Lime Pie i glas för 85:-. 

Nu när vi äntligen börjar få träffas har vår nya meny ”Vårkänslor på Hammarströms” blivit poppis. 
Varsin tallrik med vårmat som är perfekt nu när vi får börja ses. 
Har det minimum på 4 personer för fler kanske vi fortfarande ska försöka hålla oss till. 

Nä du, det får minsann räcka men vi borde klara oss utan att vara hungriga den här helgen också.. 
Bokas med fördel på hemsidan under fliken Helgens kasse
Eller ring på 08-6400882
Trevlig helg säger Pernilla som ska till Plåten och kolla till krokusen som borde ha vuxit till sig lite..