Halloj!

27th september 2018

Hej på er!
Allt väl? 
Vi är hemma igen  från Kalix och siklöjefisket.. 
Märkligt det där, känns som att bruka naturen i Norrland är lika osäkert som stockholmsbörsen.  (har jag hört, kan ingenting om den men i alla fall..)
Jösses, det finns ingen siklöja pga av säl, finns inga bär pga värmen. 
Vi såg inte så mycket av varken rom eller bär  men en fantastisk natur. 
Fast undertecknad skulle få lappsjuka efter 3 dagar om jag bodde där hur vackert det än är..
Löjromspriset har redan dragit iväg, jag skulle ha köpt betydligt mer än jag gjorde inser jag. 
Så du som köpte häromveckan har redan fått utdelning, säger man så? 

En annan sak som är som stockholmsbörsen är vår älskade västkust.. 
Att sia om priser där är helt omöjligt.
Hörde att första svenska hummern gick för 83000 på auktion i tisdags. 
Befängt,helt galet och  snudd på provocerande. 
Därför kör jag vidare på den irländska hummern för 799:- kg (tänk vad pengar du tjänar på att köpa den irländska  kontra den svenska? Sann ”Pernillalogik”) 
Havskräftorna kostar 599:- kg. Räkorna kommer kosta 480:- kg. 
Krabborna har gått upp lite i pris till 270:- kg men ser ut som om dom har tagit sig ordentligt.
Lite less på  förra veckans på tomma krabbor. 
Till krabban kanske du ska dricka Wiltinger med artikelnummer 96251 för 169:- 
Har ju även canadahumrar för 289:- st som vi också kokar i butiken. 
Allt när det gäller skaldjur handlar ju om hur man kokar dom, något jag faktiskt tycker vi gör bra, säger hon ödmjukt
Och i sedvanlig ordning vore det toppen om du förbokade dina skaldjur. 

Vi ska försöka börja handla mer med Stockholms Fiskeauktion och denna vecka har vi köpt kanonfin gös därifrån.
Annie står just nu och filéar för fullt, kilopriset blir 398:- (560:-)
Hoppas kunna handla mer därifrån och få deala ännu mer med priserna. 
Bra för dig och för mig;)
Sen har jag fått hem hela bergtungor från Island.
298:- kg för hel fisk. 

Varierande storlekar som gör sig bäst i stekpannan eller i ugnen. 
Tove håller just på och gör ett smör med kantareller, löjrom och gräslök. 
Servera till den stekta fisken, oavsett gös eller bergtunga. 
Drick en fatad chardonnay som The Econic med artikelnummer 6716 för 109:-

Calle ska göra mer blodpudding, han styckar även kalventrecote just nu. 
Annars är det inte så mycket i köttväg i helgen.
La Ferme Landaise ringde och frågade om julskinkor… Låter helt galet jag vet men man måste boka upp sig i god tid för att få dom brabraiga varor man vill ha.
De hade förbeställt som ifjol men glömde av att deras kund NK har lagt ner så nu hade dom förbokat lite för mycket och undrade om vi var intresserade och det är vi alltid när det kommer till god mat.
Lite information om gården men känns kanske knas att boka julskinka redan men då vet du var du ska beställa din julskinka i från när du tycker det blir dags.
Fast vi har redan fått in en del beställningar på julbord så det är väl bara att gasa? 

Det blir smörrebröd i morgon också, 3 för 110:- med smakerna friterad torsk med curryremoulade, Bohusröra samt en macka med någon härlig ost på. 

Just det, det är ju kanelbullens dag på torsdag också. 
Vi kommer som vanligt baka bullar men bara på torsdag. 
Vill ni ha till jobbet är det bra att förboka, vet av erfarenhet att det tar slut ganska så fort… 

Och på tal om bakning kommer Nat göra ett ”nygammalt” bröd dvs vi bakar ett nytt bröd på gårdagens bröd som grund. Kristallklart va? 
Nat kommer smaksätta brödet med torkade lingon och dinkelmjöl. 
Sen har vi så klart alla andra sorter, surdegsbaguetter, foccacia, mumsbröd, frukt & nötbröd i brödhyllan. 
Som vilket bageri som helst… 

Säljer Sivan´s lantost för 259:- kg (ord 320:-) 
Ostdisken är välfylld som vanligt! 

Det var väl allt jag hade att komma med denna vecka, nästa vecka blir det kalas här!
Den första oktober är det 12 år sedan jag & Ullis blev med Hammarströms fisk. 
Och jäklar vilka år, 12 fantastiska år med så mycket skratt. 

Trevlig helg säger Pernilla som ska till Wood Sthlm i kväll och börja fira

Ring 08-6400882 om jag ska lägga undan något