God morgon!

28th juni 2018

Hej du!

En bra måttstock på hur mycket vi har att göra är hur dags nyhetsbrevet kommer ut. 
Ett torsdagsmail har knappast kommit så här tidigt. 
Jag gick tidigt igår, spisade glass på Stikki Nikki och Calle fick jobba och med det  körde vm på ”storbildsskärm” i form av en padda på knivlisten. 
Mitt sportintresse är som bekant obefintligt men det var ju skoj! 
Skön vecka här som sagt, inte ofta det är lugnt. 
Vi laddar dock för nästa vecka då är det Rock´n Roll igen. 
Ska bli skoj med rea, jag älskar rea oavsett skor eller kläder. 
Matrea vet jag knappt om det är någon som har om det inte är kort datum? 
Vi köper hem ny fisk, skaldjur & grönsaker varje morgon så tänk inte att det inte är någon idé att komma på fredag när det är 40% på allt… 
Klicka på länken för mer reainformation
Så det där med kort datum är inget för oss!

Denna vecka har vi lite smått och gott att bjuda på, Ullis har gjort grillpaket som var väldigt poppis sist. 
Idag har paketen hälleflundra, lax, torsk samt färsk potatis och ramslökssmör i sig. Samt lite goda grönsaker. 
På grillen och efter ca 20 minuter är det klart. 
149:- per portion kostar paketet och servera med ett gott rosévin, Les Lauzereies med artikelnummer 2724 för 119:-
Det finns även marinerade msc jätteräkor för 398:- kg. 
Också perfekt till grillen.

Känns som om man aldrig vill gå in på kvällarna just nu och dessvärre är min arbetsmoral ganska obefintlig just nu… 
Ullis  ska även göra rödingrulle som är färskost med örter.
Fisken är ”rå” och du kör fisken i ugn eller på grillen. 

Calle har kokat en räksås att servera till. 
365:- kg för rödingrullen. 
Eller kanske bara en klick aioli? 

Annie har rökt Najadlax på morgonkvisten. Najadlax är ju lax som först varit gravad och sedan varmrökt. 
En väldigt enkel middag, koka färsk plugg och servera med västerbottenostkräm? 
398:- kg kostar laxen. 
Drick en Pinot gris till, kanske Groh Organic med artikelnummer 5551 och kostar 119:-

Under dagen kommer det en biffrad med kappa, fler av er som frågat efter det köttet, var verkligen kanonfin! 
Det finns bearnaise och rödvinssås att servera till. 
Bara låta grillen gå hela helgen. 
Drick Saint Auriol Chatelaine för 115:- och det har artikelnummer 4500. 

Stefan ska göra smörrebröd, blir med rostbiff och västerbottenostkräm, Laxröra samt friterade torskkinder med curryremoulade. 
39:- st och 110:- för 3. 

Har Morbierost för 298:- kg (ord 389:-). 
Trevlig avslutning när man inte vill gå in utan knör in sig i filten.. 

I dessertväg blir det någonting med hallon, jordgubbar & körsbär. 
Vi får se vad det blir;) 

Nä du, nu är det frukostdags. 
Kolla även in sociala medier om det dyker upp något extra skoj! 

Ha en skön helg så ses vi!
Kram Pernilla som nås på 08-6400882

Fin bild på Calle och hur han är under VM bjuder jag också på 😉