Då var det torsdag,igen…

8th februari 2018

Hej!
Ja som sagt, då var det torsdag igen.. 
Men det är bra det för med den här takten är det snart sommar och med det semester;)
Ska dock börja med en liten ledig helg som kommer tillbringas på Vin & spritmuseumet och deras champagneutställning för att sedan masa mig till Sven-Harrys coutureutställning. 
Lite tips om du är sysslolös under helgen.. 

Ska även tipsa om ett annat skoj evenemang som går av stapeln här på gatan!
Sassa ska äntligen öppna sin blomsterbutik Inbloom
Härligt tillskott på gatan tycker jag. Även om Lillians rambod var härlig den också så är det att skoj med lite nyheter. 
Hon sparkar som sagt igång nu till helgen med ett extra fint erbjudande på 20% på allt i butiken.
Säg att Pernilla skickat in dig;) 
Perfekt ju att kunna köpa helgblommorna i samband med helgens mat!
Tror även hon kommer ladda lite extra inför Alla Hjärtansdag på onsdag men det kan du själv kolla med henne… 

Connie ska i sedvanlig ordning göra smörrebröd till helgen, en med kallrökt lax & pepparrot en sort med charkuterier och mozzarella samt en sort med friterad rödspätta och curryremoualade. 

Skaldjur kommer det en drös av  också, smögenräkor för 27:-hg
Havskräftor för 440:- (ledsen att dom tog slut så snabbt i förra veckan, hade inga att sälja alls när nyhetsbrevet gått iväg men ska skärpa mig till helgen. Har tagit i från tårna, tror jsg och dom som kommer från smögen ska även dom vara storsorterade…)
Ostron kommer det lite olika sorter, Fine de Claire för 19:-st samt Tsarskaya för 33:- st.
Som det ser ut nu blir det ett lite extrabra pris på ostronen till alla hjärtansdag..
12 pack med kniv för 169:- men det är då på onsdag… 
Hummer finns det från Canada för 269:- st och från Irland för 899:- kg. 
Att dricka till dina skaldjur tycker jag du ska ta en klassiker som alltid funkar bra, Georg Breuer för 119:- med artikelnummer 5899.

Det som annars är det viktigaste just nu är ju skreien, den norska torsken som är så himla fin just nu för att inte säga det absolut allra bästaste! 
Älskar skrei, har hunnit äta både 2 och sju ggr so far.. Kolla in Facebook för lite serveringsförslag.. 
Det kommer kinder och tunga (240:-kg)  också förutom ryggen 459:-), den hela fisken samt filén. 
Kanske köra på lite asiatiska smaker till helgen? 
Stefan ska göra ett sticky rice att servera till. 
Finns Sean Connerydressing, kimchi och rödkålsallad, picklad rödlök också.

Calle har just gjort tonfiskbiffar för 69:- stycket som bara är att värma på om du vill ha ett alternativ till skreien. 
Till det tycker jag du ska dricka Main Divide med artikelnummer 6590 för 121.- bagis.

Kommer givetvis fylla upp fiskdisken hårt med övrig fisk också. 

Ullis har kokat en kanongod soppa på morötter & ingefära, prefekt när det är minus 10000 grader ute.. På fredag blir det även en solrosbaguette att servera till. 

I kött disken kommer det finnas blodpudding eller i alla fall framåt fredag, Calle ska hinna göra den.. Kroppkakor hoppas vi på i nästa vecka.. 
Entrecoté finns det samt skarebiff med kappa. 
Rödvinssås smaksatt med anklever har vi till denna helg också. 
Café de Parissmör är ett annat gott alternativ. 

Ostdisken ska snart fyllas på vet dock inte om jag kommer ha något speciellt men det finns mycket av allt… 

Connie ska göra en variant på nyårsmenyns dessert som var en riktig succé. Många av er som frågat efter den. 
Det blir en chokladdessert med kolakräm och saltrostade nötter. 
Nat ska så klart göra kolapajer, citrontarter och chokladtryffeltårtor. 

Har kanske inte så värst mycket mer att komma med utan vi ses helt enkelt på vinmuseumet för ett glas bubbel till helgen? 😉

Kram säger Pernilla. 
Och snälla ring och boka så jag har en chans att få hem mer skaldjur så alla som vill ha kan få….