70-talet slår till!

13th oktober 2021

Hej!
Allt bra? 
Trodde vi hade firat klart för en sekund eller två men tji fick vi.. 
Det är ju något så löjligt som ”räkmackansdag” i morgon… 
Är som bekant ingen större entusiast av alla dessa dagar men räkmacka är rackans kompatibelt med vin så varför inte? 
I år  vet vi ju om det, blev totalt överrumplade ifjol och fattade verkligen ingenting. 
Till slut tog både brödet och räkorna slut men i år är vi redo. 
Men som alltid är det kanske bra att boka, ring på 08-6400882

Annars tänkte vi backa bandet till det glada 70-talet den här helgen. 
Eller vad vet jag egentligen om det glada 70-talet? Hade fullt sjå att hålla reda på nappen och lära mig gå. 
Men för er som dansade disco på Alexandra 😉
Tänkte festa loss på skaldjurscrepé toppade med riven gruyereost för 90:- st. 
Klassisk laxpaté med dill ska Ullis, serveras med vår skärgårdssås som är med rom & rödlök?
Efter det blir det kanske en gratinerad krabba som är fylld med krabbkött, smörstekt krossad potatis, purjolök, äpple och senap. 
Bara för dig att slänga in i ugnen. 
245:- per portion kostar krabban. 
Finns så klart ”vanlig” krabba också.  360:- kostar den. 
Tror kanske 70-talet tog slut där men  dra igång en spellista med Boney M och platåskorna så kör vi!

Det också havskräftsrisotto med chili, vitlök, vitvin och parmesanost för 165:- pp. 
Som vinförslag kör jag en favorit i repris för det visade sig att flera kunder  testat dessa viner och varit supernöjda. 
Detta vin gör sig extraextrabra till krabba men är dessvärre i beställningssortimentet men det ska det vara värt. 
Caravaglio Infatata med artikelnummer 53396 är det som gäller då. 
Ett annat populärt skaldjursvin som blir bra till havskräftsrisotton är en Albarino ABA de Trasumia för 149:- pix med artikelnummer 79412. 

Vi har också bra pris på långarygg för 349:- kg och kommer först på fredagmorgon med bilen från Västkusten. 
Gör sig extrabra att steka skulle jag säga, kanske servera med korianderaiolin jag även tipsade om till krabbkakorna? 
Jag gillar ju verkligen koriander, gör en kryddig nudelsallad med massor av grönsaker och sesamstekt långa? 
Har inte fått några direkta skaldjurspriser men inget som indikerar på galna höjningar utan ligger ungefär som förra veckan. 
Svensk hummer runt 1000 lappen, havskräftor runt 650:- och räkorna runt 500:-. 
Kungskrabba för 1200:- kg, ostron och då Fine De Claire för 23:- st. 
Vill du ha några andra sorter är det bara att höra av sig så fort som möjligt. 
Även hummer från Canada har jag  för 350:- st. 

Smörrebröden den här veckan blir med kallrökt lax och dillmajonnäs, rostbiff med pepparotsmajonnäs samt gorgonzola med körsbärsmarmelad på frukt och nötbröd. 
3 st för 140:-

Till dessert blir det bland annat en vitchoklad och mandelmousse med nektarinkompott för 85:-st. 
Kolapajer, citrontarte, godbitar, chokladtryffeltårta finns det som alltid. 
Sen vet man aldrig vad tjejorna får för feeling, kan dyka upp något mer. 

Blodpuddingen har ju varit slut ett par dagar men jag hoppas vi hinner få det klart innan helgen. 
Kommer också hem en extrabra oxfilé som vi tänkte stycka i portionsbitar. 698:- kg kostar oxen. 
220:- för Durockkarrén från Dalsland. 
Får en del frågor om kroppkakor, Magnus gjorde i förra veckan men lagom när jag ringt alla på listan vara kroppisarna slut. 
Så vet du med dig att du  också är en av alla som längtar, maila så sätter jag upp dig på den listan.. (Helt galet att det ens finns en sån lista men vi har svårt att hinna med allt som ska göras så när vi väl hinner tar det ju slut innan dom kommer ut i butiken. 
Som en krog på Gotland där jag var för något år sedan som tagit bort deras klassiska spätta som dom var kända för med motiveringen ”Ingen idé att göra det för det tar slut hela tiden”) 

Nä det får nog vara det, ska än en gång tacka för blommorna som fortsätter komma. 
Helt otroligt!
Ska fylla jämt ofta!
Ska också hälsa alla  nya prenumeranter välkomna, får väl se hur länge ni också orkar med mitt dravel;) 
Ha nu en grym kväll, det ska jag för jag ska till Nationalmuseum som öppnar sin  nya utställning Scandinavian design & Usa 1890-1980 
i dag.

Hörs av!
Ring och boka din mat på 08-6400882 eller maila via formuläret 
/Pernilla på Hammarströms fisk