Hummer till kanonpris den här helgen…

14th maj 2025

God kväll gott folk!
Blev ett sent mail i dag.
Hänger kvar på jobbet för vi har en privat sittning här med ett it-företag som firar av en kollega. 
Det är ett härligt sorl ska du veta (eller höra). 
Riktigt trevlig att sitta lyssna på skrattande människor i butiken, det ger en ett kvitto på att de har gôtt. 
Det går att boka ett eget gig men kanske krävs lite framförhållning nu för det börjar ralla på  ordentligt med vårens alla cateringar. 
Även där är det bra att boka i god tid men klicka på länken och se vad vi har att erbjuda. 
Vi kan ju alltid skriva ihop något om du har några särskilda önskemål. 
I torsdag gjorde vi ett gig med Ringdahls som hade ett glasögonevent med tema ”solrosor” så det blev 3 olika snacks baserat på solrosfrön. 
Så allt går;)

Nä ska vi fokusera på helgen kanske? 
En sak är då säker att vi aldrig mer kommer ha spanskt tema… 
Jösses vad ni käkade pintxos.. 
Tomas och Ullis hann inte riktigt med..;) 
Jag tipsade om Ndjuasmöret till torskryggen i förra veckan. 
Det var kanske en chansning så var tvungen att servera det i lördags. 
Galet gott måste jag säga lite ödmjukt. 
Torskryggen håller samma pris den här veckan, 590:- så var lite våghalsig och servera ett salami-smör till torsken. 
Där sålde jag kanske inte in det så bra för lät inge vidare men det är supergott. 

Denna vecka har hummer priset rasat till nästan halva priset. 
Hummern från Canada kostar 498:- kg (förra veckan 890:-) 
Där är det verkligen läge att boka.. Klicka på länken/formuläret som vanligt. 
Även kanonpris på den landodlade danska laxen 398:- kg. 
Sesambaka laxen och servera med något av alla våra asiatiska tillbehör. 
Kimchi, rödkålsallad, mangosalsa med koriander, chiliaioli, picklad rödlök. 
Många av er som upptäckt de tillbehören nu när vi  numera alltid har Fishtacos. 
Pankofriterad vit fisk serveras med tortillabröd. Fiskpinnar på riktigt..

För er som inte vill laga mat alls har vi så klart helgkassar. 
Jag vet inte hur noga jag kan poängtera hur bra det är att förboka… 
Det spelar liksom ingen roll hur många portioner vi lagar för ni äter oss ur huset;) 
Denna vecka håller vi oss åt mer smaker från Vingåker.. Eller nä Sverige överlag för jag har ingen aning om vad man käkar i Vingåker… 
Rimmad torskrygg som serveras med vit sparris, ramslökshollandaise. 
Till det  får ni välja om ni vill ha duchessepotatis smaksatt med citroncest eller svensk färsk potatis. 
Potatisen får ni koka själva för det blir aldrig lika gott att värma upp plugg. 
I synnerhet den första svenska jordiga potatisen kokt i liiiiite för mycket salt, finns inget bättre så synd att bara värma på.
Det finns ingenting som blir så trist som osalt uppvärmd plugg. 
Och det går aldrig att salta i efterhand, blir aldrig bra. 

För er som vill ha käk i två dagar eller bara helt enkelt föredrar kött ska vi göra klassiska wallenbergare på kalvfärs serveras med potatispuré, vispat brynt smör och ärtor. 
Finns risk att det kommer serveras hos oss i helgen. 

Dessert blir en Coupe Bellman eller en variant av det i alla fall. 
Originalet är med vaniljglass, blåbär och punch men svårt med glass här så blir en habrovink. 
Smakerna är samma men med mascarponekräm med vanilj, blåbär från Dalsland och punch. 
Insåg att hela frysen var full av blåbär och säsongen snart är igång igen så måste käka ur frysen. 
Jag är hopplös på det så ni får allt hjälpa till… 

Smörrebröden drar också åt Vingåker hållet… 
Inkokt lax med picklad gurka/fänkål samt dillmajonnäs 
Oxbringa med pepparrot, färsk potatis
Dagens ostar med hemkokt äppelmarmelad på frukt och nötbröd 
3 st 165:- 

Den tyska vita sparrisen ligger på 430:- kg den här veckan. 
Vi har gjort en rejäl laddning med ramslökshollandaise för er som vill servera det till. 

Mer kroppkakor/blodpudding och en uppsjö av trevliga svenska korvar finns i köttdisken. 
Även karré & racks med svål från Dalsländska grisar. 
Åt racksen hemma för någon vecka sen, gjorde svålen så krispig att vilken tandläkare som helst blivit överlycklig. 

Bortsett från den billiga hummer håller havskräftorna också bra pris, strax under 600:- tror jag det blir. 
Dessvärre hade jag köpt alldeles för mycket räkor förra helgen så frös in i halv kilos påsar. 
120:- för en påse på ett halvkilo. 
Gör en god räksallad med lättkokta ägg, sparris och vår Rhode Island. 
Så gott och klassiskt med ett krispigt glas vitt. 
Kanske krispigt kallt vin man tänker på nu, lagom sugen på att cykla hem nu ska du veta.. 
Ösregnar ju ute, var tusan är våren? Borde ju snart vara sommar.. 
Jag hoppas dock vädret blir bättre till på lördag. 
Tänkte ta en loppistur på Söder för Eva på HåHåjaja har en pop-up på Åsögatan 148. 
Spana in deras instasida, livsfarligt.. 
De hade en pop-up i grannlokalen förra året.. Inte bra för mig för det var så mycket fint som egentligen inte får plats hemma hos oss.. 

Nä det får vara så för nu är det dags för gänget att käka dessert.. 
Ha en trevlig helg önskar Pernilla 
Ring mig på 08-6400882 och boka din mat eller svara på mailet. 
Lättast är som vanligt att använda sig av formuläret..