Det drar ihop sig mot helg!

27th maj 2025

Hej på er!

Ja man kan ju inte ställa klockan efter mig det är då säkert.. 
Ingen som helst konsekvens  när nyhetsbrevet ramlar in. 
Fast det är redan helg här hos oss. 
Eller nästan i alla fall för vi håller ju stängt på torsdag så lika bra att börja fira  hans himla färd med en gång.. 

Jag kan passa på att chocka er lite grann också för jag är klar med ”Midsommarformuläret” också. 
Eller det är publicerat men det kommer säkert ramla in mer käk innan vi är framme vid midsommar..
Årets nyheter när det gäller sill blir en ”klar” sill med rabarber/citron & lök. 
Samt en krämig matjesill med brynt smör, hackat ägg & gräslök. 
En gravad strömming med provencalska grönsaker & kapris. 
Förutom allt som är ett måste till sill-lunchen har vi satsat hårt på köttet/korven/fisken till kvällens grill. 
Finns även en drös tillbehör för att göra det enkelt för sig. 
Ett av tillbehören är ett karamelliserat rödlökssmör som vi serverade till köttet när jag jobbade på Wedholms kött. 
Vi har gjort en laddning till helgen som vi tänker till oxfilén från Finland 798:- kg. 
Även hängmörad biff med kappa för 498:- finns i kyldisken.
Vi kommer råsteka potatis med massor av vitlök för 25:- hg. 

Helgkassen den här veckan kommer bli torskrygg som är Ndjuabakad och serveras med en rostad paprikarisotto med parmesanost & pilgrimsmusslor. 
Vi åt något liknade hemma  för ett par veckor  och då la jag upp en bild på Facebook och flera av er som hört av sig och vill pröva. 
Så nu blir det något liknande men ska tillägga att det är drag i Ndjuan så gillar du inte för starkt käk ska du kanske låta bli;) 
Fast det är klart, jag som är världens mes när det gäller kryddstarkt tyckte det var grymt gott. 

Kör Skagenröra/bohusröra till bra pris den här helgen 49:- hg (65:-) 
Kanonpris på färdig skalad vit sparris för 298:- kg. 
Det var La Fermalandaise som hörde av sig och hade ett parti till övers så då slog jag till. 
Den oskalade kostar 430:- kg så kanske inte så mycket att fundera över.. 
Servera med massor av brynt smör och rostade hasselnötter som alternativ till hollandaisen kanske? 
Bohusbakelse för 125:- pix. 

Dessert blir en chokladkaka med vispad pistagepannacotta och pistagenötter för 75:- st. 
Jag älska verkligen pistage, får kanske ta en tur till La Gelateria på Götgatan. Deras pistageglass är to die for.. 

Smörrebröden utebli denna vecka så du får bygga dig en egen go´macka på skagenröra. 
Det är alltid rörigt med klämdagar för vi håller ju stängt på torsdag. 
Men det kommer i alla fall fina havskräftor för 850:- kg. 
Norska räkor för 390:- kg. 
Hummern fortsätter hålla sitt reapris på 498:- kg. 
Ingen aning hur vädret ska bli men för er som drar fram grillen har jag marulksfilé för 650:- kg. 
Torskrygg utan skinn för 398:- 
Har en supergod vit sparrismajonnäs att servera till den grillade fisken. 
Som du givetvis också kan steka eller koka. 
Eller personligen tycker jag marulken gör sig bäst i pannan eller grillen och inte i kokvattnet. 
Servera den vita skalade sparrisen som du blancherat snabbt innan, stek sen i pannan. 
Brynt en rejäl klick med smör och häll i de rostade hasselnötterna.
Slå på fisken och middagen är klar. 
Enkelt och gott!

Massor av goda färska korvar från Bergfalk som tex ramslökskorv/lammkorv/chorizo/rökt högrevskorv med bacon. 
320:- kg kostar korven. 

Har bra pris på Grand Noir en blåmögelost från södra tyskland som kostar 350:- kg (ord 440:-)  i helgen. 

Nä det var väl det jag hade att komma med? 
Blir inte roligare än så här. 
Testa nu den Ndjuabakade torsken, du kommer att älska det!
Trevlig helg önskar Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882