
Om jag var sen förra veckan kan man kanske kalla mig tidig den här veckan?
22nd maj 2025Hej gott folk och god morgon!
Ledsen om jag är sen eller kanske tidig men fel dag?
Åkte ner till Plåten/Spiken/Tippen och gud vet allt ni kallar stället i Dalsland;)
Så jag glömde liksom av er lite när vi klev ur bilen när både de trötta blommorna kallade på mig samt det höga gräset…
Jag har smitit ner ett par dagar för att försöka bygga på Party-Ladan.
Hoppas bara inte det utlovade regnet kommer för vid förra försöket gled vi fint ner i utgrävningen med grävmaskinen.
Men min iver gjorde i alla fall att jag helt glömde av dig igår men kanske bra för nu kan jag äntligen komma med lite aktuella priser inför helgen;)
Det kommer abborrfilé från Mälaren för 498:- kg.
Till det ska vi eller de andra en kräm på färskost/löjrom och ramslök att servera till den smörstekta abborrén.
Tycker personligen abborre gör sig bäst i stekpannan.
Gärna mjöla lite innan så smöret sugs in i fisken lite extra;)
Norska räkor för 380:- och havskräftorna kostar 620:-.
Inte så jättestora men har varit kanonfina de sista veckorna.
Marmorerad biff med kappa från Finland för 498:- (598:-).
Kanonfin, jag tog med mig en bit som ev åker på grillen ikväll.
Om jag orkar, brukar bli en macka innan man stupar i bingen när man är här nere.
Jag fattade kanske inte hur mycket jobb det var med landställe i synnerhet då tomten är på 7000 kvm.
Tänkte väl inte jag på när jag köpte det, såg ju bara lilla huset med dess möjligheter;)
Igår åt vi Hermans lasagne som vi även säljer, kanongod och så smidig snabbmat.
Chockade oss alla med en sallad till men ibland så finns det också på bordet.
Dock inte så ofta som man borde kanske.
110:- pp kostar lasagnen, värt varenda öre. Borde ta mer;)
Helgkassen den här veckan blir bland annat en Creme Ninon på kavring toppat med forellrom.
Det var en av sakerna på förra årets ”Vårmeny” som ett gäng ville ha som plockmat och vi är ju inte den som är den utan då löser vi det så klart.
I år har vi gjort en variant på Creme ninonen med citron & rotselleri.
Ta och kika på fliken så ser du hela vårmenyn om det kanske är något du skulle vilja ha till nästa festlighet?
Jag gjorde ett litet facebook-inlägg häromdagen om att förutom alla färdiga menyer vill jag bara skicka en liten påminnelse att man så klart inte behöver köpa en hel buffé när man tex ska ha studentkalas.
Det rallar på rejält penga-mässigt i alla fall så om man vill kan man ju tex bara köpa tex den varmrökta laxen till buffén?
Eller oxbringan på just vårmenyn är det många som beställt som komplement till det man lagar själv.
Slå en signal så pratar vi ihop oss..
Nu tappade jag fokus igen..
Att det ska vara så svårt?
Helgkasse var det ju.
Förutom Creme Ninonmoussen blir det ankleverterrine med karamellstekt äpple på brioche.
En gammal klassiker som är rackarns gott!
Varmrätt blir en räkfärserad gösfilé som serveras med en krämig ramslökssås (ja vi kör mycket ramslök så här års men denna vecka är såsen varm;) ) samt citrondressad färsk potatis.
Kötträtten blir lammrostbiff med en jordärtskocks och potatisgratäng serveras med rödvinssås och baconlindad haricots verte.
Klassiskt och gott även där.
Dessert blir en vit choklad och yoghurtbakelse med passionsfruktscurd & hallon.
Smörrebröden den här veckan blir med parmaskinka/bakad kronärtskocka samt parmesankräm.
Citron & vinägergravad strömming med grönsaksalsa
samt dagens bästa ostar med marmelad.
3 st för 165:- pix.
Oj nu måste jag gå för det kommer en grävmaskin nu, den förra gav upp så lyckats få hit en ny.
Bäst att skynda på innan regnet kommer..
Använd gärna formuläret eller ring för att boka på 08-6400882
Trevlig helg!
Det ska jag ha även om den blir dyngsur i blåkläder men bara att stålsätta sig..
Kanske kommer lite bilder på sociala medier om vad jag håller på med.
/Pernilla på Hammarströms eller nej på Plåten är jag ju…