Ingen 51000:- kronors hummer här inte!

25th september 2024

Hej gott folk!

Allt väl med dig? 
Här är det fint,njuter av det fina vädret som inte verkar ge med sig. 
Skulle cykla hem i går men tvärnitade utanför The Hills och tog ett glas vin på uteserveringen. 
Övervägde en sekund om att det ”bara” var tisdag men tänkte sen för mig själv att ”dålig karaktär är bättre än ingen karaktär alls” och slog mig glatt ner… 
Alltid lika trevligt att hänga med Kenneth, Jakob & Dragan där. 
Om du missat den bästa kvarterskrogen är det hög tid för ett besök. 

Den här veckan blir den sista med våra insjökräftor, känns som om hösten är på ingång nu. 
620:- kg och de är riktigt stora och fina just nu. 
I och med hösten så har krabban från Norge kommit, kanonfin. 
450:- kg kostar krabban. 
Första svenska hummern gick för 51000:-  i måndags,som tur är går de pengarna till välgörenhet annars hade jag gått i taket. 
Hade man betalat det för att äta hummer skulle man stå i skamvrån.. 
Vi har tagit hem dansk hummer den här veckan för 990:- kg, samma art som den svenska och kokt av Annie här i butiken.
Lite billigare och minst lika bra.
Eller alla våra skaldjur är kokta i butiken… 

Övrigt har jag kanonpris på hel rödspätta, inte så stora men lagom för 1 portion. 
Bakas bäst i ugnen och kanske servera med bakade rödbetor när ugnen ändå är varm? 
Ös på med mängder av brynt smör och vips är middagen klar. 
98:- kg kostar spättan och även fint pris på hel vitling för 149:- kg. 

Något gott att börja middagen med är kanske en klassisk Toast Skagen? 
Vi kör skagenröra för 55:- hg (69:-) den här helgen. 
Varmrätter blir friterad marulk med en tartarsås serveras med blomkålspuré, persiljerötter & grillad citron 195:- 
Kalvfilé med en potatiskaka med purjolök, kantareller serveras med rödvinssås. Även den 195:- pp. 
Dessert blir en rödbetscheesecake toppat med rödbetskompott i glas för 85:- 

Massor av fina kantareller som nu är plockade av Ullis pappa i Stora blåsjön. 
Det är mer ordning på honom för nu är kantarellerna rensade… 
Inte som när jag plockar och halva skogen är med.
350:- kg kostar kantarellerna, värt varenda öre att slippa gå vilse bland stock och sten.

I köttdisken finns det nya kroppkakor/blodpudding. 
Finsk superfin biffrad med kappa, oxfilé även den från Finland. 
Isterband och en drös olika korvar finns det också. 

Jag har snöat in på vitmögelost, Delice de Bourgogne samt Brie De Meaux. 
Sänker priset på brieosten 425:- kg (ord 525:-). 
På ett enkelt tuc-kex med marmelad.. 
Åt säkert ett paket själv med ost i helgen som var…

Höll på att glömma smörrebröden.
Kallrökt lax med dillmajonnäs 
Kycklingcurryröra med rostad lök 
samt dagens ost med hemkokt marmelad. 
3 st för 165:- 

Då så, tror jag att jag fått med allt. 
Jag kommer säkert på mer sen när det är för sent men kolla in sociala medier så kommer det nog fler godsaker. 
Ska även nämna att det är Kanelbullensdag på onsdag.
Vi kommer baka en laddning av våra populära kanelbullar som vi gör ganska små. 
Mest för att kunna rättfärdiga att äta fler… 
Det var det där med dålig karaktär;) 
Vill du ha en större mängd bullar till jobbet på onsdag, ring gärna och boka.. 

Trevlig helg go vänner. 
Boka din helgmat via formuläret eller ring mig på 08-6400882. 
Och du, jag har fått till fliken med julbord. 
Låter kanske tidigt men en del företag har redan börjat planera. 
Ni kanske också ska ha julfest?