
Årets första ”Öppna bord”! Häng nu på vettja!
5th mars 2025Hej gott folk!
Semmelstinna?
Åt inte en enda semla i går för jag var nere på Plåten men som tur är fick jag mig en semla idag när jag kom till jobbet.
Ullis har bakat en laddning idag också så ramla förbi om du vill ha en semla i kväll.
Här är det fullt ös som vanligt
Jag ska ha sittning med mina vänner i butiken på lördag (ni grannar får komma ner om vi låter för mycket) men med det kom vi på då är att nu är det verkligen dags för ”Öpnna bordet”.
Sedan sist är ni många nytillkomna läsare så jag drar det snabbt vad det innebär.
Även denna vecka får ni gamla rävar blunda ett tag..
Öppna bordet innebär alltså att vi bygger om butiken med ett långbord som vi fyller med skaldjur i överflöd.
Kl 18.30 sharp är man välkommen in i köket där vi börjar med lite plock/ostron och välkomstbubbelvin.
Under middagen kommer Gun som basar under kvällen ha en vinprovning medan ni mumsar skaldjur.
Middagen avslutas med kaffe & dessert.
Sittningen kräver bokning och för att få en så härlig spridning runt bordet där det ryms 16 personer får man boka max 4 platser.
Det kostar 1650:- per person och då ingår allt.
Ring mig på 08-6400882 och boka dina platser.
Fråga efter mig, Pernilla så sätter jag upp er på listan.
Man behöver så klart inte boka max 4 platser heller utan så många man vill.
Glömde nästan säga att datumet är den 16 mars..
Kanske bra information att få;)
Den här veckan blir det som vanligt en knökfull butik..
Helgkassar den här veckan blir lite plock innan såsom
ceviche på torsk & lax med chili, koriander och lime 90:- hg
Bouillabaiseräkor med krutonger för 90:- hg
Köps i lösvikt för servering i trevliga glas därhemma.
Och du, jag är ledsen att varmrätterna tog slut i ett nafs i förra veckan.
Ska göra betydligt fler portioner denna veckan men är bra om du bokar.
Det ju inte meningen att maten ska ta slut vid tolv redan på torsdagarna..
På tal om torsdag så kör vi sista Ärtsoppetorsdagen med fläskkorv, hemgjord senap och pannkakor i morgon
165:- pp.
Dessvärre är det för mycket jobb för de får portionerna vi säljer.
Så passa på i morgon om du vill ha.
Nu ska jag återgå till helgens matkassar..
Vi kör skrei denna vecka också och då blir det torskslagen som vi fyller med örter och ost och gör en ”puck” av fisken.
Serverar med kroketter fyllda med lapskojs samt en rödbetsmajonnäs.
Ja jag vet att det låter uppåt väggarna men Ullis hade middag i lördags och provlagade, det var tydligen kanongott!
Sältan i det salta köttet med den smöriga friterade purén med den mjälla torskfisken kommer bli toppen.
Jag tror aldrig Ullis lagat något som jag inte gillat måste jag säga!
En kötträtt blir det också och då svensk majskyckling med massor av vitlöksbakade grönsaker/tomater serveras med en parmesanostkräm.
Varmrätterna kostar 195:- pp.
Till dessert ska Tomas göra en rulltårta 2.0 med hallon och mascarpone 75:- pp.
Smörrebröd den här veckan blir med
Rökt räkskagen med purjolök och pepparrot
Rostbiff med curryremoulade och rostad lök
Dagens bästa ostar med marmelad.
3 st 165:-
På tal om ost måste jag säga att ni tömde lagret på i förra veckan på Sivan´s ostar.
Det kommer en ny laddning på fredag.
Ostdisken ser lite ut som om det varit ett tabberas där..
Nu är det väl inte alla som vill köpa färdig mat till helgen så fått tag på en hel del goda fiskar!
Bortsett från skreitorsken som fortsätter vara kanonfin får jag hem msc-märkt koljarygg för 398:- kg.
Vild piggvar och vild sjötunga från Smögen.
Oslagbara fiskar i min värld..
590:- kg och värd varenda krona om du frågar mig!
Baka piggvaren i ugnen på 100 grader i en timme per kilo.
Sjötunga är bäst smörstekt tycker jag..
Finfina havskräftor från Norge för 850:- kg.
Lite roliga ostron som Gillardeau och Golden Beach för 35:- st.
Fine de Claire finns också för 25:- st.
Får se vad som kommer finnas i räk-väg..
Blåser storm nere på kusten och Dalsland.
Jag fick jaga både soptunnan och vattentunnan innan jag drog i morse..
Hoppas kanske på några från Norge men slå en signal för vidare information..
Vet inte riktigt vad jag mer ska skriva om..
Det har kommit hem mer caviar från Artic Roe i Småland, ostar kommer på fredag från Möllans ost och stor laddning från Smögen.
Lite gårdskött kommer det också.
Kika in så ska vi nog få till något gott till helgen.
Ring nu och boka din helgmat och framförallt era platser till det Öppna Bordet!
Ha en härlig onsdag säger Pernilla på Hammarströms fisk som nås via vändande mail alternativ på 08-6400882
Eller det bästa är via formuläret.