Vi gör lite tvärtom och steppar upp!

12th mars 2020

Hej du!

Hela världen verkar bli totalt lamslagen av virus men  för guds sluta inte lev för det… 
Sunt förnuft och god hygien är alltid en bra grej att förespråka. 
Ska undvika att gå in politiskt men det finns värre saker i min värld… 
Mycket värre och det skrämmer slag på mig… 

Vad jag har förstått undviker en del att gå på lokal i dessa tider så då tänker vi steppa upp ordentligt!
Vi får helt enkelt äta riktigt gott hemma i stället… 
I morgon med bilen från Smögen kommer det piggvar som ligger på ca 1 kilot och vi tar endast 349:- kg. 
In i ugnen på 100 grader på 1 timme per kilo, alltid en bra tumme att gå på. 

Sänker priset på löjrom till 299:- hg denna helg (ord 360:-) och till det har vi gjort rårakor för 15:- stycket som du ljummar på försiktigt i ugnen. 

Smörrebröden denna vecka har smakerna Hemgjord lantpaté med bacon, champinjoner och majonnäs. 
Varmrökt lax med västerbottenkräm
 samt Camembert & Morbier med hemkokt tomatmarmelad. 
3 st för 130:- 
Bokas med fördel… 

Det som också är bra att boka är Helgens färdiga  matkasse som denna vecka är 
Biff Rydberg på oxfilé med senapskräm, äggula och karamellstekt lök 2 portioner för 300:- 
Eller en ”Sallad” Nicoise  med halstrad färsk tonfisk och grönsakerna är bakade så salladen gör sig perfekt att värma. 
Det kommer även en sardellkräm att servera till.. 2 portioner för 250:-
Fått en del tips av Anna på Handpicked att dricka till. 
Du får ta dig ut i regnet till Söderhallarna för vinet men det är alltid trevligt att gå dit.
Mendel Semillon med artikelnummer 91297 för 159:- blir toppen till Nicoisen.
Till köttet en frisk Birichino Scylla för 199:- med artikelnummer 95570. 
Serveras gärna lite kylt!

Givetvis blir det räkpaket för 350:- den här veckan. 
Då är det 8 hg räkor, valfri sås, surdegsbaguette, dill, kokt ägg och citron för 350:- 
Där tycker jag du ska kosta på dig ett lite dyrare vin än jag brukar tipsa om men Greywacke Wild med artikelnummer 96123 för 219:- .
Räkorna i sig kostar 40:- hg. 
Bra pris på havskräftor av mellanstorlek för 440:-kg. 
Canadahummer för 320:- st. 
Ostron 19:- st, kungskrabba 810:- kg. 
Musslor som dom är 85:- nätet och vår färdiga Moule Marinier med surdegsbaguette för 110:- portionen. 
Hjärtmusslor för 189:- nätet. 
Har så mycket mat i helgen, mat som är betydligt roligare att bunkra än mjöl och tomatkross;) 
Charktallrik har vi ju också gjort, 3 sorters chark, baskisk getost, oliver, pesto och bröd med olivolja & flingsalt. 
125:- per portion. 

Kroppkakor och blodpudding finns det också.. 
Ullis har gjort en gurksoppa som ätes varm och förslagsvis toppas med några färska räkor? 
159:- kg kostar soppan. 

Tove har gjort en del ”halvfärdiga” desserter som du själv bakar av i ugnen. 
Rå Seg ruta tex med äpple,kanel och vaniljkräm. Bakas av i ugnen i 160 grader i 25 minuter och till det finns det kardemummagrädde. 
Eller en rå kladdkaka som ska bakas i 175 grader i 15/20 minuter beroende hur kladdig du vill ha kakan. Kommer med vispad grädde. 
79:- och är lagom för 2. 
Tove har även gjort en baileysmousse som var galet god… 

Ja som sagt du ska nog bli mätt den här helgen också.. 
Ska slå ett slag för eventet där Helena ska göra pasta i butiken den 27 mars som ni kan läsa om mer under fliken. 
Samt alla andra tips du får genom sociala medier…

Ring nu så lägger jag undan det du vill ha till helgens alla middagar. 
Ring på 08-6400882 eller svara på mailet. 
Kram Pernilla på Hammarströms